İspanya’da çifte zafer günü

Hem teniste hem de futbolda İspanya'nın yüzü güldü

Geçtiğimiz Pazar günü İspanya adına spor tarihinde oldukça başarılı bir gün oldu. Gündüz Wimbledon Tenis Turnuvası’nda Carlos Alcaraz ikinci defa şampiyon olurken, akşamına da EURO 2024 şampiyonasında ülkesi İspanya şampiyon oldu.

İngiltere’nin Londra şehrinde düzenlenen Grand Slam turnuvası, Wimbledon Tenis Turnuvası yine heyecanlı bir erkekler finaline sahne oldu. Geçen seneki finalin aynısı olan maçta İspanyol tenisçi Carlos Alcaraz ile Sırp tenisçi Novak Djokovic bu sene de şampiyonluk için kozlarını paylaştı. 

Sadece üç set süren final maçında İspanyol Carlos Alcaraz, Novak Djokovic’i, 6-2,6-2 ve 7-6’lık setlerle geçerek kendisinin ikinci Wimbledon, aynı zamanda dördüncü Grand Slam kupasını da kazanmış oldu. 

Akşamına da bir başka spor finali EURO 2024’te; İspanya ile İngiltere Berlin Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında tam 3 gol oldu ve İspanya, İngiltere’yi 2-1 mağlup ederek tarihinde dördüncü kez EURO (Avrupa Futbol Şampiyonası) şampiyonu oldu.