92 Yaşındaki Annabelle Weis ve Hayat Arkadaşı: Rehber Köpeği Joe

Gazi kadın Anabelle Weis ve Rehber Köpeği Joe.

Gazi Kadın Annabelle Weis ve rehber köpeği Joe bütün günlerini beraber geçiriyorlar. Joe, 92 yaşındaki sahibine dolap açıp kapamasında bile destek oluyor. Bu ikilinin tanışma hikayeleri de en az günlük rutinleri kadar ilgi çekici.

Annabelle Weis, 20 yaşındayken Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyadelerine katıldı. İki yıl sürücü olarak çalıştı ve bunun yanısıra uçak motorlarının teftişini yapmakla görevlendirildi. 1946 yılında askerlik görevini noktalandırdı. New York'ta yaşamını sürdüren Annabelle, hemşirelik yapmaya başladı. Ansızın tiroid kanseri teşhisi koyuldu ve bunun yanısıra işi nedeniyle bazı sağlık problemleri yaşadı. Tam bu süreci atlatmaya çalışırken 2013 yılında America's VetDogs kurumuyla tanıştı. Bu kurum basit bir tanımla rehber köpeklerle gazileri buluşturma görevini üstlenmekteydi. Ona hayat arkadaşlığı yapacak sarı labrador cinsinde olan rehber köpeği Joe ile tanıştı. O günden sonra ayrılmaz ikili haline geldiler.

Annabelle Weis, Long Island'da rehber köpeği Joe ile yalnız yaşayan bir kadın olduğu için gündüzlerini genelde evde geçirip öğlenleri dışarıya çıkmayı tercih eder. Joe, evin içinde giyinme dolaplarına bağlı olan çaputlar yardımı ile dolabı açması konusunda komut geldiğinde dolabı açıp yine aynı şekilde kapatması için de komut alıp uygulama konusunda bile eğitimlidir. Hatta Anabelle ondan telefonunu istediğinde telefonunu sahibine hemen götürür. Bunun yanısıra, evde bir köpekken dışarıda ise adeta bir polis rolüne girer. Kendi içinde Anabelle'e her konuda yardımcı olup onu koruma görevini üstlenir. Beraber arabayla gezmek, parkta yürüyüş yapmak, kitap kulübüne üye oldukları kütüphaneyi ziyaret etmek ve beraber yemeğe gitmek gibi birçok aktiviteyi yaparlar. Annabelle Weis, kendini eve tutsak etmiş biri olarak tanımladığı o dönemden Joe yardımıyla kurtulduğunu ve onun hayata yeniden bağlanma sebebinin rehber köpeği olduğunu ifade etmektedir.


KAYNAKÇA: https://www.today.com/series/veterans/day-marine-veteran-annabelle-weiss-92-her-service-dog-t104395