Antakya'da Bir Gün

Antakya'da kısa sürede yapılması gereken aktiviteler.

Öncelikle Antakya'ya gittiğinizde Eski Antakya sokaklarındaki butik otellerin birinde kalmanızı, sokaklarında tarihi ve samimiyeti hissettmenizi, yaşamanızı öneririm. Aynı zamanda da Eski Antakya Sokakları gezmeli ve büyük ihtimalle de gezerken kaybolmalı, aralarda saklanan Eski Antakya sokaklarındaki lezzetli resterontlardan birine denk gelirseniz, girip bir şeyler yemenizi öneririm. Antakya'nın her yerinde bulunan, hem göz hem de mide doyurucu birbirinden çeşitli ve lezzetli yemeklerden oluşan, sofralara misafir olmak ve yemeklerin tadına bakıp, midelerinize ziyafet çektirmenizi öneririm.

Tarihi yerleri gezmenizi, muhteşem Antakya Arkeoloji müzesini görmenizi ve şehrin neden medeniyetlerin birleşme ve buluşma şehri olarak adlandırıldığını, tarihini görmenizi isterim. Farlklı ve her milletten dinden, dilden, ırktan olan insanlarla sohbet etmek, karşılaşmak ve medeniyetler buluşmasını kendi gözlerinizle görmek için Saray caddesine gidip, orada bulunun kilise, camii ve daha birçok çok eskilerden kalma, tarihi yerleri mutlaka gezip görmeniz gerekir. Dünyanın ilk ışıklandırılan Kurtuluş Caddesindeki Tarihi Affan Kahvesinde bir mola verip haytalı tatlısı yemenizi de ayrıca öneririm

Eğer zamanınız kalırsa bir en fazla iki saat uzaklıktaki komşu ilçeleri gezmenizi; yeşilin ve mavinin buluştuğu Harbiye Şellalesini, dünyanın en uzun ikinci, Türkiye'nin ise birinci en uzun kumsalı olan Samandağ Kumsalını görmenizi, orda çekirdek çıtlatmanızı, Belen'de bulunan, dünyaca ünlü ve çok lezzetli, Antioche bağlarını görmenizi, ordan üretilen Antioche Şarabını da özellikle tatmanızı da öneririm.

Tabii ki de köprü başında, Antakya'nın merkezinde bulunan, birbirinden lezzetli ve işinin ehli ustalardan Hatay Künefesi yemeden olmaz. Son olarak da köprü başında küneficilerin hemen yanında bulunan tarihi Uzunçarışıyı gezerken, gitmeden önce tadına bakıp hayran kalacağınız lezzetli ve binbir çeşitli  Türk lokum ve kahve tiryakilerinin bırakamayacağı Türk kahvesini üreten Öksüzler Şekerleme'ye gidip tatmalı ve de büyük ihtimalle tadına hayran kalacağınız için de hem kendi evinize hem de sevdiklerinize hediye olarak Türk lokumu ve Türk Kahvesi götürmenizi öneririm.