Arkaplanda Kalmış Bir Yetenek: Christiane Kubrick Kimdir?

Ressam ve aktris olan Christiane Kubrick ve sanatçı kimliği.

Aktris ve başarılı bir ressam olan Christiane Kubrick, sanatçı kimliği ile pek bilinmez. Sinemanın gördüğü en iyi yönetmenler arasında kabul edilen Stanley Kubrick ile evli olan Christiane Kubrick, sanatçı kimliğinden ziyade Kubrick'in eşi olarak tanınmaktadır.

Hayatı

Christiane Kubrick, 1932 yılında Almanya Braunschweig'de sanatçı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi.

1952 yılında Werner Bruhns ile evlilik yaptı. Evlilikleri 1957 yılında sona erdi. Eğitimli bir aktristi ve kariyerinin erken yıllarında Stanley Kubrick'in Paths of Glory filminde rol aldı.

Paths of Glory filminin sonundaki etkileyici sahnede şarkı söyleyen kadın Christiane Kubrick'ten başkası değildi. Askerlere şarkı söyleyen bu kadın, filmin akılda en akılda kalıcı parçalarından biri olmuştur.

Filmin çekimleri bittikten sonra 1958 yılında Stanley Kubrick ile evlendiler. Çiftin iki çocukları oldu. Christiane'nin önceki evliliğinden de bir çocuğu vardı. Aile, 1960 yılında İngiltere'ye taşındı. Christiane orada ressamlığı önplanda tuttu ve birçok resim yaptı. Sergiler düzenledi, kariyerini ilerletti.

Christiane Kubrick'in tabloları Stanley Kubrick'in birçok filminde yer aldı. A Clockwork Orange filminde yağlı boya ile yaptığı çiçek tablosu, Eyes Wide Shut filminde birden çok tablosu yer aldı.

Tabloları

Eyes Wide Shut Filminden, arkada Christiane Kubrick tabloları bulunan bir sahne.