Bakan Soylu: "Ukrayna'dan 1,5 Milyonu Aşan Bir Göçten Bahsediliyor"

İçişleri Bakanı Soylu, Ukrayna'dan gelecek olası göç tehlikesine dair değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, "Ukrayna'dan 1,5 milyonu aşan bir göçten bahsediliyor. Bize de üçüncü ülkelerden olmak kaydıyla bugün itibariyle gelen Ukraynalı sayısı 20 bini aştı." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Ankara'da Başkent Trabzon Dernekleri Federasyonu 2. Olağanüstü Genel Kurulu'nda Ukrayna'dan gelecek olan olası göç sorununa dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dünya beşten büyüktür" sözünü hatırlatan Soylu, "Dünyanın beşten büyük olduğu, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta çok net bir şekilde gözükmektedir. Hani güvenlik konseyiniz? Hadi çözün bakalım bu meseleyi. Yıllardan beri bizi terörün, milyonlarca göçün yanı başında bırakanlar, hadi hareket edin şimdi." diye konuştu.

Bakan Soylu, göç sorununa değinerek,"1,5 milyonu aşan bir göçten bahsediliyor. Bize de üçüncü ülkelerden olmak kaydıyla bugün itibarıyla gelen Ukraynalı sayısı 20 bini aştı. Başımızın üzerinde yerleri var. Elimizden geleni yapıyoruz. Misafirperverliğimizi en üst seviyede gösteriyoruz. Sarı saçlı, mavi gözlü, yeşil gözlü; ırklara yönelik bir ayrım yapmayız. Müslümanız, dünyanın neresinde olursa olsun, mağdura sahip çıkarız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA