Başarı Mücadelesi

Hedefe kilitlenip kendimizi unutuyor muyuz?

Başarı sizce nedir? Okul birinciliği mi? Yazdığınız senaryonun reyting rekorlarını kırması mı? Başarı hepimiz için aynı değildir, bence de aynaya baktığımızda ''Evet!'' diyebilmektir ki bence en büyük başarı, budur.

Şimdi sormak istiyorum: Aranızda ''Ben başarısızlık nedir. bilmem.'' diyen var mı? Bence yoktur çünkü hayatımız hep bir mücadele içinde geçiriyoruz. Bazen kaybediyoruz, bazen kazanıyoruz. Kaybettiğimiz zaman bile bir şeyler öğreniyorsak bence tam olarak da kaybetmiş olmuyoruz. Bizi biz yapan da bu kilit noktalar diye düşünüyorum.

Çoğu zaman başarılarınız görmezden gelinecek ya da kıskanılacak, en başında size güvenilmeyecek belki de. Başarmak istiyorsak en başında bizim kendimize güvenmemiz gerekiyor, bakınız, ikinci kilit nokta.

Başarı mücadelesi biraz da ''rağmen''li cümlelerle kurulu bir hikayedir. Rağmenden kastımız bazı şeyleri görmezden gelerek değil tabii ki. Örneğin, üç saat uyudum ama başardım.

Üniversite ve lise sınavından bahsetmiştim. Bunun gibi yollardan geçtiğimizde kendimizi unutuyoruz, bence asıl başarı her şeyi dengede tutarak elde ettiğimiz başarıdır. Başarıyı kendimiz için yaşıyoruz neden mücadelesini verirken kendimizi unutyoruz?

Yıpranmadan, durup nefes almayı unutmadan, dış etkenlere kendimizi kapatarak mücadele yolunda zafere, başarıya ulaşabiliriz diye düşünüyorum.

Telaşa kapılıp unuttuğumuz bir konu diye düşünüyorum. Küçük bir hatırlatma sağladıysam ne mutlu...