Beavis ve Butt-Head Geri Dönüyor

90ların efsanevi çizgi dizisi Beavis ve Butt-Head yeni bir filmle ekranlara dönecek.

90larda ve 2000lerin başlarında büyüyenler için MTV çizgi dizileri izleyicileri için bir tür yetişkinliğe geçişi temsil ediyordu. O zamana kadar çocukluğumuzda izlediğimiz çizgi diziler genellikle ya sabah erken saatte ya da öğleden sonraları yayınlanan ve klasik çocukluğa dair temaları içerenlerdi, gerek o zamanlar bile vintage sayılabilecek Tom ve Jerry türlemesi gerekse daha yeni ve havalı Ay Savaşçısı ve benzeri çizgi filmler olsun. The Simpsons gibi bir zamanlar yeni ve farklı olarak görülen çizgi diziler o zamana kadar esansını kaybetmiş ve artık 'eski güzel günleri' kalmamıştı. Ancak MTV çizgi dizileri ise yepyeniydi ve çağın gençlerine hitap ediyordu. Bunlardan en önde geleni de Beavis ve Butt-Head.

Beavis ve Butt-Head akşamları yayınlanırdı ve daha sonraları kendisi kadar başarılı olan Daria isimli çizgi dizinin de kökeni oldu. MTV Animasyon altında yayınlanan çizgi dizilerin hemen hepsi kara mizah, açık saçık şakalar, şiddet ve pop kültür referansları içerirdi ve dolayısıyla otomatik olarak daha olgun bir izleyici kitlesine yönelikti.

Geçtiğimiz günlerde Paramount yayın stüdyosunun açıklamasına göre bu yılın Temmuz ayında yeni bir Beavis ve Butt-Head filmi izleyicilere sunulacak. Beavis and Butt-Head Do the Universe isimli proje iki baş karakteri içeren ilk film Beavis and Butt-Head Do America'ya devam filmi niteliğinde olacak.

Filmin konusu şu şekilde özetlenmiş: 'Belki de şimdiye kadar yapılmış en saçma film: Beavis ve Butt-Head 1998'de bir yargıç tarafından uzay kampı ile cezalandırılıyorlar. Bir simülatör ile kafayı bozmaları bir uzay mekiği gezisi ve ardından gelen felaketler ile sonuçlanıyor. Bir kara delikten geçtikten sonra bizim zamanımıza geliyorlar ve aşk peşinde koşuyor, telefonları yanlış kullanıyor ve Derin Devlet tarafından yakalanmaya çalışıyorlar.'


1993'te Mike Judge tarafından yaratılan dizi bütün gün kanepede oturup metal ve hard rock müzik videoları izleyip eleştirmek dışında hiçbir şey yapmak istemeyen iki genci anlatıyor. Liseye gidiyorlar ama etraflarındaki her şeyden uzaklar, yaşadıkları maceralar delice denebilecek tuhaf davranışları nedeniyle sürreal hissettiriyor.

Devamlı bir anlamsızlık ile tanınan dizi 90larda özellikle Amerikan dizilerini tanımlayan ama ardından uluslararası olarak da yayılan bir anlatımı eleştiriyor. Dizinin yaratıcısı Mike Judge orantısız bir miktarda aptallık, anlamsızlık, müzik, küfür ve şiddet ekliyor. Hiçbir şeyi umursamayan, alaycı, manasız, miskin ve bir gıdım gururu olmayan iki başkarakter sıklıkla kendilerini anlamsız hareketleriyle hem kendilerini hem de etrafındakileri tehlikeye attıkları durumlarda buluyorlar.

Bu yüzeysellik Amerikan toplumunun sert bir eleştirisi olmakla beraber sivri dilli hicvi iki başkarakter olan Beavis ve Butt-Head'i iki ikon ve tutumlarına rağmen efsanevi karakterlere dönüştürdü ve kendilerini popüler kültürün bir parçası olarak göremeyen gençlere anti-kahraman oldu.

Film bu yılın Temmuz ayında bekleniyor ve henüz bir frangmanı yayınlanmadı.