Bethesda bütün oyunlarını Steam'e Geçirecek!

Sonunda Steam'e geçiş yapmaya karar verdiler.

Elder Scrolls ve Fallout oyunlarının yapımcısı Bethesda yakın zamanda oyuncuları oldukça sevindiren bir açıklama yaptı. Şirketin teknik problemlerle dolu ve müşterilerini deliye döndüren oyun başlatıcısı, İngilizce adıyla Launcher'ı, mayıs ayında kapatılacakmış.

"Sunsetting" ismini verdikleri bu karar ile oyuncularının nisan ayının başlarında oyunlarını Steam'e aktarmalarına izin verileceği belirtildi. Tabi bu durum da zaten teknik açılardan oyunlarında bile sıkıntı çıkan Bethesda'nın oyuncu kitlesini oldukça mutlu etti. Bu kararı gördükten sonra neden bunu önceden yapmadılar gibi bir soru yöneltebilirsiniz. Şirketin bunu yapmama sebebi Steam gibi dijital oyun platformlarının, oyun satışlarından belli bir kesit alması. Bununla beraber oyunlarının bazen oynanamadığı, Fallout 76, Bethesda için Steam'in iade politikası çok ağır olurdu. Bundan ötürü çoğu şirket kendi oyun başlatıcılarını kullanmayı tercih ediyor.

Oyuncularına sürekli olarak teknik problemler ile baş ağrısı çektiren Bethesda'nın geleceği nasıl olacak bilemiyoruz. Bakalım Elder Scrolls 6 çıktığı zaman neler olacak.