Boyner Ve Help Step Muhteşem Bir Projeye İmza Attı

Sağlıklı bir rutine başlamayı teşvik eden ve bu rutinleri de iyiliğe çevirmeyi sağlayan yeni bir projeyi hayatta geçirdi.

Boyner ve adımları bağışa dönüştüren ilk sağlık uygulaması olan Help Steps, insanları sağlıklı bir rutine başlamayı teşvik eden ve bu rutinleri de iyiliğe çevirmeyi sağlayan yeni bir projeyi hayatta geçirdi.

Bu proje kapsamında Nuçin Koçoğlu(Boyner Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı) ‘’yürüyerek basın toplantısı’’ düzenleyerek yürüyüş organizasyonun sonunda basının ve kendilerinin adımlarını birer bağış olarak aktarıldı. Böyle bir basın toplantısıyla ise Türkiye’de bir ilke imza attı. Aynı zamanda Boyner ve Help Steps bu basın toplantısıyla proje kapsamında başta çalışanlarından ve müşterilerinden başlayarak sonra herkesin adımlarının birer iyiliğe dönüştüğünü vurguladı.

Bu projeyle,  cep telefonuna Help Steps uygulamasını indiren herkes saat 00:00 olmadan gün boyunca attıkları adımları bağışa dönüştürürken, aynı zamanda  “Boyner ile adımlarını ikiye katla” seçeneğini işaretleyerek bağışlarının değerlerini, Boyner’in katkısıyla, adımlarının iki katına katlayabiliyorlar. Bağışlar da Help Steps uygulamasında yer alan 34 sivil toplum kuruluşuna aktarılıyor ve aynı zamanda Boyner’in “Askıda İyilik” projesine katkıda bulunmak isteyenler için de bağış gönderme seçeneği bulunuyor. 

Proje kapsamında iyiliği yaymak için kolektif hareket etmeyi vurgulayan Nurçin Koçoğlu ve sağlıklı bir yaşama adım atmak isteyen Gözde Venedik’in açıklamaları ise şu şekildedir;


Nurçin Koçoğlu, “Beş binin üzerinde çalışanımız ve müşterilerimiz başta olmak üzere herkesi iyilik için bir araya getiriyor, bu kez iyiliğe aktif yaşamı da ekliyoruz. Her zaman odağımızda olan iyilik ve iyiliği yaymak bugün olduğu gibi yarın da vazgeçilmezimiz olacak. Help Steps ile hayata geçirdiğimiz proje ile herkesi aktif yaşama davet ederken aynı zamanda toplumsal bir fayda yaratmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Aktif yaşamın sağlık için önemini biliyor, sorumlu bir marka olarak aktif yaşamla ilgili farkındalık yaratan projeler üretiyoruz. Tam da bu noktada sağlık ve sağduyu uygulaması olan Help Steps ile bir iş birliğine imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

 

Gözde Venedik, Boyner ile olan iş birliğinin detaylarını paylaştı: “1.6 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Help Steps aracılığıyla şimdiye kadar 10 bin kez dünya turuna denk gelen 200 milyar adım atıldı ve geliri sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve bireysel yararlanıcılara bağışlandı. Boyner gibi yenilikçi bir markayla iş birliği yaparak farkındalığı artırmaktan, perakende dünyasındaki çalışanların ve müşterilerin de adımlarını iyiliğe dönüştürmekten mutluluk duyuyoruz. Bir adımın bile önemli olduğu bu projede herkesi sadece yürüyerek bu iyiliğe ortak olmaya davet ediyoruz.” dedi.


UYGULAMA NASIL KULLANILIYOR?  

Help Steps uygulamasını, Google Play’den ve App Store’dan ücretsiz olarak indiren kullanıcılar cep telefonları yanındayken  gün içerisinde her zamanki gibi yürüyor, bisiklete biniyor veya koşuyor. Bu adımlar Help Steps uygulamasında bir adımsayarla ölçülüyor. Ardından kullanıcılar akşam saat 00.00 olmadan uygulamaya girip ‘Adımlarımı HS’ye çevir’ butonuna  basıyorlar ve sonrasında adımları HS puanına dönüşen kullanıcılar bu puanları isterse biriktirebiliyorlar isterlerse de ihtiyaç sahibi bireysel yararlanıcılara, spor kulüplerine,  sivil toplum kuruluşlarına ve Boyner’in “Askıda İyilik” projesine bağışlıyorlar .