Çar ve Ailesinin Son Günleri

Romanov Hanedanı'nın Son Üyeleri Nasıl Öldürüldü?

1918 yılının Mayıs ayında, Ekim Devrimi'nden bir yıl sonra Romanov Hanedanı'nın son üyeleri Anastasiya, Aleksey, Tatyana ve Olga ailelerinin yanına gönderildi. Ekatterinburg'a... Çar İkinci Nikolay, eşi Çariçe Aleksandra ve kızlarından biri olan Mariya diğer aile üyelerini orada bekliyordu. "Özel Amaçlı Ev" adı verilen İpatiyev Malikanesi'nde onların neyin beklediğini kesinlikle beklemiyorlardı. Yurt dışına kaçıralacaklarını düşünüyorlardı, yaşamak istiyorlardı ve bu yüzden mutluydular çünkü yaşamak için şansları vardı.

Öte yandan, Dr. Pablo De Orellana'nın söylediğine göre aile Ural Sovyet Bolşevikleri'nin gözetimi altındaydı ve bu kişiler oldukça radikal kişilerdi, ailenin idamını görmek istiyorlardı. Aslında her Avrupa'da her devrimden sonra olduğu gibi kraliyet ailesinin sonunun ne olması gerektiğiyle ilgili farklı görüşler mevcuttu.

Lenin, kraliyet ailesini öldürmenin kendisini ve devrimi kötü göstereceğinden endşeliydi. Devrimden sonra ülkedeki kıtlık ve açlık devam etmekteydi. Ayrıca Rusya (1917'den sonra SSCB), savaştan Brest-Litowsk anlaşması ile çekilme kararı almıştı ve topraklarının çoğunu kaybetmişti. Halk mutlu değildi, ülke çapındaki sefalet devam ediyordu.

Bu sırada gizli gizli mektuplar almaya başlayan Romanov ailesi kandırıldıklarının farkında bile değildi. Ural Bolşevikleri aileye mektuplar el altından ulaştırıyor ve bu mektupları ailenin dostlarının ağzından yazıyorlardı.

O sırada ailenin 5 kadın üyesi de ne olur ne olmaz diye korselerinin içine mücevherlerini dikmişler ve kurtarılmayı bekliyorlardı. Ülkede iç savaş hakimdi, Kızıl Ordu ve Beyaz Ordu çarpışıyordu. Romanov'ların kaldığı İpatiyev Malikanesi'nde sürekli bir düzensizlik ve kaos ortamı hakimdi. Eğer Beyaz Ordu ailenin bulunduğu yere çok yaklaşırsa aile idam edilecekti, bu kesindi ve Beyaz Ordu İpatiyev Malikanesi'ne git gide yaklaşıyordu. Bir gece ansızın uyandırılan Romanovlar'a özel eşyalarını toplamaları gerektiği ve kaldıkları yerin değiştirileceği söylendi. Bunun üzerine aile eşyalarını toplamaya başladı, kızlar mücevherleri içine diktiği korselerini giydiler fakat gittikleri yer sadece Malikane'nin bodrumuydu. Kısa bir süre idama mahkum edildiklerini öğrenen Romanov Hanedanı'nın son üyeleri kurşuna dizilerek öldürüldü.

Ailenin 4 kızı korselerinin içine diktikleri mücevherleri yüzünden çok daha zor ölmüştü çünkü onlar bilmeden bir nevi dünyanın en pahalı kurşungeçirmez yeleklerini giyiyorlardı.