Dave the Diver

Dave sabahları balık avlayan bir dalgıç, akşamları ise bir garson. Dave çalışkan, Dave gibi olun.

Dave the Diver; gündüzleri dalgıçlık yapıp balık avladığımız, geceleri ise bir suşi restoranında garsonluk yaptığımız tuhaf ve eğlenceli bir yapım. Uçuk kaçık karakterleri, rengarenk denizaltı manzaraları ve mini oyunlarıyla sizi saatlerce kendine bağlamayı başarıyor. İlk başlarda sabahları sadece balık avlama odaklı bir oyun zanederken yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Ama ne değişmek! Deniz insanlarından, mutant canavarlara, devlere kadar (evet evet, bildiğimiz denizin altında dev var) daha ne olabilir ki diye düşünürken üstünüze farklı çeşit deniz yaratıkları atmaya devam ediyor. Balık avlama faslı bittikten sonra sıra geldi avladıklarımızı pişirmeye. Akşamları suşi restoranına gidiyor ve müşterilere garsonluk yapıyoruz. Restoranın dekorunu değiştirmek, yardımcı garson ve aşçılar tutmak, yeni menüler geliştirmek gibi atraksiyonlara girebiliyoruz.

Ekstra olarak bence en eğlenceli kısmı quicktime eventler ile kendi yemeklerimizi yapıp başka ünlü aşçılarla canlı yayında yarışmamız. Bütün oyun bundan ibaret galiba derken Dave The Diver durmadan üstünüze yeni aktiviteler atıyor. Fotoğraf çekmek, çiftçilik yapmak, kendi balığını yetiştirmek, restoranın sosyal medya hesabını yönetmek, özel davetler için özel balıklar tutmak, mini oyunlar, gece dalışları, bölüm sonu canavarları, bilimsel araştırmalar ve uçuk kaçık yan karakterler derken “Böyle bir bağımsızda daha ne kadar içerik olabilir ki?” diye düşünmeye başlıyorsunuz şaşkın şaşkın. Oyunda o kadar çok farklı aktivite var ki 3-4 saatte bir yeni şeyler görüyorsunuz. Artık belli bir saatten sonra tekrara düşer diyorsunuz, yok tekrara düşmüyorlar, içerik pompalamışlar. Adamlar bir de bunları Rogue-like temasına öyle güzel yerleştirmişler ki, her denize daldığınızda sıfırdan oluşan haritası sayesinde içinden çıkılamıyacak bir oyuna dönüşüyor (iyi anlamda söylüyorum).

Bu özellikleri sayesinde sizi en az 30-35 saatlik bir deneyim sağlıyor. 2023 yılının en güçlü bağımsızı ve kesinlikle takdiri hak ediyor. Ben farklı şeyler arıyorum, balık tutayım ama bir sürü farklı içeriği de olsun, yeni şeyler de göreyim diyenleriniz varsa oyununuz Dave the Diver'dır. (Derinler korku ve karanlık içerisinde bir bilinmezliktir, dikkatli olun.)