Ders Çalışma Serisi 1: Doğru Ve Etkili Not Tutma Nasıl Olmalıdır?
Daha başarılı olabilmek için ders çalışma serimde en önemli etken olan not tutma tekniklerine yer veriyoruz.
Not tutmak öğrenciler için çalışmanın elbette en önemli kısmı. Hem vakit kaybetmeden hem de düzenli notlar elde edebilmek aynı zamanda ders sırasında etkili öğrenim ve katılım için en uygun not tutma yöntemini sizlerle paylaşmak istiyorum. Not tutma olayını üç aşamada gerçekleştirmek konuyu tamamen anlayabilmemiz ve sınavlarımız esnasında en kapsamlı kaynaklara ulaşabilmemiz için oldukça önemli.
1.Ders Öncesi:
Derse girmeden önce konuya dair ders notları bulup gözden geçirebilirsiniz. Bu derse hazırlıklı olmanız ve ders sırasındaki katılımınız için oldukça etkili ve bilindik bir yöntem. Konuyla alakalı ders notlarını okuyarak genel bir taslak oluşturabilir ve aklınıza takılan yerleri ders sırasında netleştirmek için not alabilirsiniz.
2.Ders Sırasında:
Derse katıldığınızda oluşturduğunuz taslakları yanınızda getirip not almadığınız kısımları ve önemli yerleri taslağınızın üzerine not alarak tam ve eksiksiz bir not elde edebilirsiniz. Önemli gördüğünüz ya da unutabileceğiniz kısımları işaretlemek de bu kısımları sizin için daha akılda kalıcı olmasını sağlar.
Ders Sonrası:
Ders sonrasında en önemli çalışma şeklinin tekrar etmek olduğunu tahmin edebilirsiniz. Hem genel bir şekilde tekrar etmek hem de sınavlarınız için kapsamlı kaynak elde etmek için taslağınız ve üzerine aldığınız ekstra notları temize çekebilirsiniz. Notlarınızı düzenlice tekrar yazarken diyagramlar, şemalar, zihin haritaları oluşturmak konuyu daha akılda kalıcı ve daha net bir şekilde anlamanızı sağlar.