Dünyayla Benim Aramda Dizi Yorumu

Disney+ Türkiye'nin yeni dizisinin incelemesi

Oyuncu kadrosunda Demet Özdemir, Hafsanur Sancaktutan, Zerrin Tekindor, Buğra Gülsoy, Metin Akdülger gibi hem sevilen hem de yaz dizilerinin vazgeçilmezi olduğu için ön yargıyla yaklaşılan oyuncuları barındıran Disney+ yapımı dizi çıktığı günlerde sosyal medyada oldukça fazla konuşulmuştu. Yakın zamanda yapılan Altın Kelebek Ödül Töreni'nde ödül almasından sonra bu kadar kötü ve iyi eleştiriler arasında merak ederek izleme kararı aldım.

Öncelikle dizi bence oldukça vasat başlıyor. Asıl konuya ulaşabilmek için başlangıca çok fazla odaklanılmaması nedeniyle yalnızca ilk bölümleri izleyenlerin negatif düşüncelere sahip olmasını sağladığını düşünüyorum. Dizi, özellikle Demet Özdemir'in canlandırdığı karakterin yaşadığı acıyı gösterdiği sahnelerle parlıyor. Tabii bu sehneler için de klişe diyebileceğimiz bazı sahnelere katlanmak gerekiyor. Kamera açıları, müzikler, oyunculuklar bazı sahnelerde o kadar iyi ki festival filmi izliyormuş gibi bir hissiyat yaratmıştı bende. Çeşitli yoğun duyguları müzikler ve çekim açılarıyla izleyenlere çok iyi geçirdiklerini düşünüyorum. Bu kadar güçlü sahneler çekebilen bir ekibin klişelere düşerek diziyi çok iyi olmaktan uzaklaştırmaları bende hayal kırıklığı yaşatmış olsa da anlattığı konuyu sıkıcı olmayan bir şekilde işleyip yer yer duygulandırması nedeniyle izlediğime memnun olduğum bir dizi oldu.

Ayrıca Demet Özdemir role o kadar yakışmış ki Son Yaz'da tanıyıp çok beğendiğim Hafsanur Sancaktutan ve güzelliğiyle beni her zaman etkileyen Zerrin Tekindor bile yanında sönük kalmıştı. Metin Akdülger'in rolü ise bence çok saçmaydı. Tam olarak kim kendine bebek bakıcısı gibi bir yaşam koçu tutup evine alıyor, bu nasıl saçma bir meslek?