Eğlenerek İngilizce Öğrenmek İsteyenler Buraya: Learn English With TV Series Youtube Kanalını İnceliyoruz

Eğlenerek İngilizce öğrenmek ister misiniz? O zaman bu Youtube kanalına bir göz atın!

Herkese merhabalar, bugünkü yazımda sizlere harika bir Youtube kanalından bahsedeceğim: Learn English With TV Series.

6,13 milyon aboneye sahip olan Amerika merkezli bu kanal, televizyon dizileriyle İngilizce öğretmeyi hedefliyor. Peki bunu nasıl yapıyor? Gelin hep beraber bakalım.

Kanal daha çok listening (dinleme) ve compherension (anlama) üzerine kurulmuş. Bunun yanında dinleyerek pronunciation (telaffuz), vocabulary (kelime) ve kültürel bilginizi de geliştirebiliyorsunuz. Dizilerde kullanılan kalıpları ve şakaları önce dinliyor, anlamını öğreniyor daha sonra da videonun sonunda bulunan küçük testleri yapıyorsunuz. Böylece İngilizce dinleme ve anlama becerileriniz gelişiyor, günlük hayatta kullanılan kalıpları da öğrenmiş oluyorsunuz.

Kanal, popüler televizyon dizileri, filmler ve talk showlar kullanarak size bu becerileri aktarmayı hedefliyor. Ortalama 15-20 dakika olan bu videolarla hem sevdiğiniz filmi/ diziyi izliyorsunuz hem de İngilizcenizi geliştirmiş oluyorsunuz.

Bence uzun klasik ders videoları yerine özellikle genel İngilizcesini geliştirmek isteyenler bu kanala bir göz atsın derim. İleri seviyede İngilizce bilmeme rağmen videoları severek izliyorum. Dinleme, anlama, telaffuz, kelime ve deyimler hepsi bir arada. Özellikle Friends ve Modern Family videoları favorim. Umarım bu kanal önerisi işinize yarar. Herkese mutlu günler diliyorum!