Ev Genci Olmak: Dijital Çağın Yeni Gerçeği - Bölüm 2

Ev Genci Olmak: Dijital Çağın Yeni Gerçeği - Bölüm 2

Kaldığımız yerden devam edelim o zaman. En son ev geçliğinin tercih mi yoksa zorunluluk mu olduğunu tartışmıştık. Sonucunda ise bunun bireyden bireye değişeceğini ve nesnel bir gerçeklik bulamayacağımızı söyleyebiliriz. Çünkü kimi bireyler için ev genci olmak bir tercihtir. Ama kimi bireyler içinde bir zorundalıktır. O zaman bugün ki asıl konumuza geçebiliriz. Bugünkü konumuz evde kalmanın avantajları. Evde vakit geçirmek, faydalı olabilir mi?



  • Kendine zaman ayırma açısından faydalı olabilir. Evde daha fazla vakit geçiren gençler, kişisel gelişimlerine ve hobilerine daha fazla odaklanabilir. Çünkü evde geçirdiği vakit onun için değerlidir. Evde geçirdiği vakitten tam verimlilik almak isteyebilir. Bu yaptıkları sonucunda ise birey kendini iyi hissedebilir. İyi hissettiği için de birey için evde vakit geçirmek faydalı olabilir.


  • Dijital yaratıcılık açısından da faydalı olabilir. Günümüz şartlarında dijitalleşmenin büyük bir önemi var. Dijitalleşmenin büyük bir önemi olduğu için de ev genci +1 şekilde önde olmuş oluyor. Çünkü dijitalleşme ile içerik üretimi, online eğitimler ve freelance işler gibi dijital fırsatlar ev gençlerine yeni kapılar açıyor. Bu kapılar vesilesiyle ev genci kendini geliştirme fırsatı buluyor. Bundan dolayı dijital yaratıcılık açısından da evde vakit geçirmek faydalı olabilir. 


  • Aile ile daha yakın ilişkiler kurmak açısından da faydalı olabilir. Çünkü ev genci zamanının birçok kısmını evde geçiriyor. Evde geçirdiği süreçte ailesi ile birlikte olmuş oluyor. Evde geçirilen zaman, aile üyeleriyle daha fazla vakit geçirmeye de olanak tanıyabilir. Aile bağları çok sıkı olabilir bu durumdan dolayı. Bundan dolayı, aile ile daha yakın ilişkiler kurmak açısından da evde vakit geçirmek faydalı olabilir.


Ancak tehlikeleri de vardır. Evde çok fazla zaman geçirmenin olumsuzlukları kişiyi etkileyebilir. Kişinin dış dünyayla bağlantısının azalması kişiyi depresif bir moda sokabilir. Dış dünya ile bağlantısının azalması sonucu sosyal becerileri de bir o kadar zayıflar. Çünkü birey evde olduğu süreçte o kadar da sosyalleşemez. Evde olduğu sürecin psikolojik etkileri de olabilir. Mesela yalnızlık hissi günümüzde birçok bireyde bulunan bir histir. Bu yalnızlık hissinden ortaya çıkan depresyonda bir o kadar kişiyi olumsuzluğa iter. Bu psikolojik etkiler çoğunlukla ev gençlerinde yaygın olarak görülür. Unutmadan söylemek gerekir ki fiziksel sağlık açısından da ev gençleri olumsuz etkilenebilir. Dışarı çıkmadığı, fazla hareket etmediği için sağlık sorunları meydana gelebilir.


Değerli okurlar bu bölümüde birlikte tamamlamış bulunmaktayız. Sonraki bölümümüz son bölümümüz olacaktır, bilginize.