Film İncelemesi: Hugo

2011 yılı Birleşik Krallık-Amerika-Fransa yapımı 3 boyutlu tarihi macera türündeki Martin Scorsese filminin bir incelemesi.

Bu çocuk serüveninde Hugo( Asa Butterfield ) ile tanışıyoruz. Babasını kaybettikten sonra ondan kalan tek şeyi yani bir otomatı tamir etmeye çalışıyor. Bunun için de Georges ( Ben Kingsley ) adında bir yaşlı huysuzun oyuncakçı dükkanından gerekli parçaları çalıyor. Daha sonra ise Hugo ile birlikte eş zamanlı olarak yaşlı huysuz Georges'ın manevi kızı olan, hayalperest ve macera yaşamaya istekli ve tam bir kitap kurdu olan Isabella ( Chloe Grace Moretz) ile tanışıyoruz.

Hugo ve Isabella, geçmişte kalan bazı sırları fark ederler ve bu sırları çözmek için ellerinden geleni yaparlar. Bu sırrı çözdüklerinde ise yaşlı huysuz Georges'ın efsanevi Méliése olduğunu öğrenirler. Bu serüvenin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese oturuyorsa ve tabii ki hikayenin bi bölümünü George Méliése oluşturuyorsa bu filmin kötü bir yönü varsa bile filmi sevmenize sebep olabilir ki kesinlikle kötü bi yönü yoktu. 

Filmde sinema tarihine bol bol göndermeler vardı.Ve tabii ki filmdeki her sahne görsel anlamda çok zengindi. Bir dönem filmi olması sebebiylede, dönem filmi sevenleri daha en baştan heyecanlandırabilir.