Google Asistan Ebeveynlerin Yüzünü Güldürecek. Google Asistan'a Çocuk Modu Geliyor.

Ebeveyn olarak çocuklarınızın sanal dünyada neler yaptığını öğrenmek istiyorsanız bu yazıyı mutlaka okumalısınız.

Dünyanın en çok tercih edilen sesli asistan uygulaması Google asistan çocuk modu özelliğini geliştirerek ebeveynlere güven vermeye devam ediyor. Google asistan çocuk uygulaması nasıl açılır? Google asistan nedir? Google asistan nasıl kullanılır? Soruların cevabı için yazımı okuyabilirsiniz.

Google Çocuk Modu Nasıl Açılır ?

Her ebeveyn çocuğu için sanal dünyanın daha güvenilir olmasını ister. Google bu düşünceyle yola çıkarak sesli arama uygulaması Google Asistan'ı kullanan çocukların güvenilir sonuçlara erişebilmesini sağlamak amacıyla çocuk modunu geliştiriyor. Yeni çocuk modu sayesinde ebeveynler çocuklarının Google asistanı kullanarak müstehcen veya karmaşık soruların cevaplanmasının engellenmesini sağlayacak. Google asistan, çocukların sordukları soruları onların anlayacakları düzeyde cevaplar verecek.

Çocuk modu özelliği ile beraber Google Asistan ebeveyn modunu da ekleyecek. Family Link olarak bilinen Google'ın aile erişimi uygulaması çocukların Google hesabını ekleyebilecek. Bu sayede ebeveynler çocuklarının sosyal mecralarda belirli yaş sınırının üzerinde olan, küfür ve şiddet içeren içerikleri engelleyebilecekler.

Google Asistan uygulamasına ayrıca çocuk sözlüğü uygulaması da eklenecek. Böylece çocuklar sesli arattıkları kelimelerin anlamını kendi anlama düzeylerine göre anlayabilecekler. Tabii ki Google çocuk sözlüğü uygulaması çalışmalarında uzman pedagoglardan yardım aldı. Böylece çocukların düzeyine göre anlatım gerçekleştirildi.

Ülkemizde kullanımda olmayan " OK Google" özelliğide Google Asistan'ın çocuk modunda yer alacak. Aile içerisinde ortak kullanımda olan cihazlar, çocuğun sesini algılayarak çocuk moduna geçiş yapabilecek. Çocukların daha güvenilir gelişmesinde önemli katkısı olacak.

Yapılan açıklamalara göre çocuk modu ve yeni ebeveyn özelliği Google Asistan destekli cihazlarda yerini alacak.

Konumuzu biraz daha detaylandırarak bazı soruların cevabını sizlerle paylaşacağım.

Google Asistan Nedir ?

Eğer bir Google hesabına sahipseniz Google Asistan uygulamasını kullanabilirsiniz. App Store, Google Play Store ve Google resmi web sayfasından erişebilirsiniz. Sanal asistanın görevleri;

1.Merak edilen sorular sorulabilir

2.Hava durumu anlık öğrenilebilir

3.Oyun oynanabilir

4.Fotoğraf yönetilebilir

5.Mesajlar yönetilebilir

6.Video oynatılabilir

7.E-posta yönetilebilir

8.Çeviri yapılabilir.

9.Coğrafi özellik bilgisi öğrenilebilir

10.Uçuş bilgisi öğrenilebilir

11.Bilmediğiniz bir adrese nasıl gideceğiniz öğrenilebilir

12.Günlük haber takibi yapılabilir

Yukarıdaki özellikleri, Google'ın yapay zeka uygulaması Google Asistan'ı kullanarak isterseniz yazılı isterseniz sesli olarak aratabilirsiniz.

Google Asistan Nasıl Kullanılır ?

-Cihazınızın Voice Match özelliğini kullanarak asistana sesinizle erişebilirsiniz. Google Asistan'ın konuşması için öncelikle sizin "Hey Google", "Ok Google" gibi seslenmeniz gerekiyor.

-Google Asistan üzerinden ayarlar kısmına giriş yapın

-Asistan sekmesine tıklayarak cihazın seçimini yapın

-Google Asistan, sağ tarafa kaydırılıp aktifleştirilir. Ardından, " Hey Google" diye seslenerek aktifleştirebilirsiniz.

-Son olarak dilediğiniz aramayı gerçekleştirebilirsiniz. Telefon görüşmesi, adres sorgulama, saat ayarlama ve dilediğiniz birçok aramayı gerçekleştirebilirsiniz.