Google Stadia, Cloud Teknolojisini Kiralayacak

Google, Stadia'yı ıskartaya çıkartıyor.

Bildiğiniz üzere Google bundan 3 yıl kadar önce,19 Kasım 2019 tarihinde, Stadia ismini verdikleri platformu kurdu. Bilmeyenler için, Stadia platformu iyi bir internet altyapınız olduğu sürece, kullandığınız aygıt fark etmeksizin, her yerden oyun oynayabilmenizi sağlamayı amaçlıyor. Bunun avantajı da iyi bir oyun bilgisayarına 15-20 bin lira vermek yerine bu platforma aylık ücret ödeyerek oynayabilmek. Peki bu ilginç iş fikrine ne oldu, Stadia başarılı olabildi mi?

Stadia ne yazık ki Google'ın başarısız girişim mezarlığına giriş yaptı. Yurtdışında çokça geyiği yapılan Google şirketinin okadar çok başarısız girişimi var ki bunun için bir site yapılmış. Adını da Google Graveyard koymuşlar. Stadia konusuna gelecek olursak. Stadia platformu kullanıcılarından talep ettiği internet hızı ve bununla beraber oynamak istediğiniz çoğu oyunu satın almanızı gerektirdiği için oyuncular tarafından hoş karşılanmadı. Oyunları tabi ki satın alacağız diyebilirsiniz ancak burada demek istediğimiz, sizde zaten bulunan bir oyunu sırf Stadia üzerinde oynamak için tekrardan satın almanız gerekmesi. Bununla beraber ileride platformun kapatılması durumunda satın aldığınız bu oyunların sahipliğini korumanız için bir yol yok çünkü Stadia, Steam gibi dijital bir oyun pazarı değil. Tabi bu durumda açıldığı andan itibaren suyun içinde çırpınmak zorunda kalan Stadia birkaç yıldır kendisini kurtarmaya çalışıyordu. Ancak oyuncu sayıları gitgide azalmaya devam etti ve Google platforma oyun yapması için kurduğu stüdyolarını kapattı.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Google, platformun kurtarılamayacağını anladığı için iş fikirlerini rafa kaldırdı. Stadia'nın oldukça düşük kullanıcı sayısı ve bütün oyun pazarında kendini komik düşürmesinden sonra böyle bir karar vermeleri çok normal oldu elbette. Google bundan sonra Stadia'nın bulut teknolojisini oyun şirketlerine kiralayacağını açıkladı. Tabi bu artık pes ettikleri anlamına geliyor. İnternette hakkında yapılan paylaşımlarla çokça kişiyi güldüren Stadia platformunun geleceğinin pek parlak olduğunu söyleyemeyiz.

Sizler için aşağıya Stadia hakkında yapılan paylaşımlardan birini ekledim.

İyi günler!