Günümüz Kadınlarının Toplumdaki Yeni Sorunları: "Slut-Shaming"

Neden cinselliği sadece erkekler yaşar?

Slut-shaming genelikle erkekler tarafından kadınlara yapılan; kadınların cinselliği çağrıştıracak davranış veya kıyafetlerin, dini kurallara, geleneksel beklentilere aykırı olduğu ve kadınların cinsel konuları konuşmaya veya istemeye hakkı olmadığı gerekçesiyle özellikle bu konularda rahat davranıp yaşayan kadınların tabiricaizse "orospu" ya da "hafifmeşrep" gibi etiketlerin yapıştırıldığı günümüz cinsiyet zorbalığıdır.

Kişinin kendini kötü hissetmesi,suçluluk duyması sağlanır. Cinselliğin, sadece erkeklere lütfediliğini ve sadece onların yaşayıp konuşabiliceği bir olgu olduğunu kabul eden kesim.

Üstelik bu zorbalığı yaşamak için orospu olmanıza gerek bile yok küçük itemler fazlasıyla yetebilir. Örneğin; kırmızı ruj ve oje sürmek, dekolte giymek, topuklu ayakkabı giymek, mini giyinmek, toplumda hafif sesli gülmek, özgüvenli olmak, flört yapmak vb.

Asıl soru şu cinsellik için yalvaran ve bunu zor yaşayan bir toplumda yani bu amaç için ölüp giderken özellikle hormonsal olarak yüksek olduğunuz zamanda cinsellik yaşadıktan ve zevk aldıktan sonra neden bu kadar sizi memnun eden kişiyi orospu diye adlandırıyorsunuz? Kadın tek başına cinsellik yaşamış olamaz, değil mi?

Cinsellik karşılıklı yapılan bir eylem. Neden sadece tek kişi yaşamış gibi davranıyorsunuz ki? Ya da sizle bir şey yaşayan bir kadının neden kirlendiğini düşünüyorsunuz?

Siz kirli bir şey mi yapıyorsunuz, madem öyleyse neden hala yapıyorsunuz?

VE NEDEN CİNSELLİĞİN BİR ZARAR VERME EYLEMİ OLARAK GÖRÜYORSUNUZ?

Şöyle anlatılmak gerekirse s*kme kavramını bir zarar verme, tehdit edici unsur görme durumu var.

En basit örneğinden bir erkek birine sinirlendiğinde ya da birini korkutmak istediğinde şunu der: Oraya gelirsem seni öyle bir s*kerim ki!

Neden bu eylemi zarar vermek için kullanıyorsunuz neden bir lütuf gibi görüyorsunuz ya da neden bir kadına özellikle, sevdiğiniz bi kadına zarar vermek istiyorsunuz ki?

Nerede okudum ya da izledim hatırlamıyorum ama rivayete göre erkekler ya da onların bilinçaltıları cinsellik sırasında kadının ortadan ikiye bölündüğünü hayal ediyorlarmış. Bu da ilginç bir tez tabii, ama bilmiyorum, kesinliğini sadece rivayet.

Ve erkeklerin daha fazla hakkını yememek için slut-shaming yapan diğer kişilere geçmek istiyorum "hemcinslerimize"

Tabii ki, gün bitmiyor ki yargılayacak insan azalsın. Çekemeyen ya da kendi cinsimizi baltalamak isteyen kadın da yok değil. Asıl üzücü olan da bu durum, korumak sahip çıkmak ve destek çıkmak yerine siz de baltalayın mağdurları...

Hemen kadınların kadınlara yaptığı birkaç shaming örneği vereyim:

Eve geç gelmek, riskli fotoğraflar paylaşmak, tecrübeli ya da hiç fark etmez- multiple partnerli olmak, erkekler tarafından ilgi görmek ya da başarılı bir kadın olmak vb...Daha söylenilip sorgulanacak çok şey var ama tek bir soru soracağım.

AMACINIZ NEDİR VE BUNUN SİZE NE GİBİ KATKISI OLUYOR?(TÜM BUNU YAPAN İNSANLARA SORUMDUR)