Hayalindeki 'Sen'i Yaratmak

'Hayalindeki 'Sen'i Yaratmak' için işaret vermeye hazır mısın?

Herkesin hayalleri vardır. En realistik bakış açısına sahip olanlar bile, an gelir kendilerini derin düşüncelere dalmış bir hâlde bulurlar. Hayallerimiz olmasa bizi biz eden ne kalırdı geriye? Siz bunu bir düşünün, çünkü şimdi düşünmenin tam da zamanı.

Aslında 'Hayalindeki 'Sen'i Yaratmak' düşündüğünüz kadar zor değil. Zaten her şey düşüncelerimizden doğmaz mı? Zor olduğunu düşünürseniz, zordur. Genellikle hiçbirimiz bir şeylerin kolay olabileceğini düşünmek istemiyoruz ve başımıza gelenleri karmaşıklaştırıyoruz. Sanki ısrarla olayların olumsuz ve karmaşık tarafından bakmamız istenmiş gibi bir hâlimiz var. Halbuki bu sadece bir yanılgı. Gelin, beraber nedenini sorgulayalım.

Düşünce biçimimiz ve olaylara bakış açımız hayatımızın gidişatını etkiler. Bir işe başlamadan önce zor olacağını değil, kolaylıkla halledebileceğinizi düşünün. Yaptığınız şeyden zevk alın. Göreceksiniz, dünyaya farklı bir bakış açısı kazanacaksınız.

Bu demek olmuyor ki, karşınıza engeller çıkmayacak. Tabii ki de zorluklarla karşılaşacaksınız fakat olumsuz düşüncelerinizle zaten sizin için zor olan durumu, daha da karmaşık hâle getiriyorsunuz. Unutmayın; her ne olursa olsun, elbet geçici bir şeydir.

İşte kurduğunuz hayalleri de, bu bakış açısıyla yeniden düzenleyin. Hayaller düşüncelerden doğar. Düşüncelerine hükmedersen, hayallerine hükmedersin. Belki de hayalleriniz sandığınız kadar ulaşılmaz değildir? Sadece ufak bir işaret bekliyorlardır. Bu işareti verecek kişi 'sen'sin. 'Hayalindeki 'Sen'i Yaratmak' işte tam da böyle başlıyor.

Bu görüşe 'Polyannacılık' olarak bakmamalıyız. Neden mi? Çünkü 'Dünyayı yalnızca olumlu tarafından görmeliyiz' demiyorum. Bazen hesapta olmayan durumlar yaşansa ve diğer tüm olasılıklar yıkılsa bile, iyisiyle kötüsüyle olasılıkları göz önünde bulundurmalıyız. Buna rağmen olayların olumsuz yönlerini kullanarak, olumlu yönlerin önünü kapatmamalıyız. Kısacası, hayallerimizi realistik ve pozitif açıdan kurmalıyız.

Şimdi oturun ve tekrar düşünün. 'Hayalindeki 'Sen'i Yaratmak' için işaret vermeye hazır mısın?