Her Kitap Yeni Bir Sen Yeni Bir Dünya

Her kitap bizi değiştirir, her kitap yeni bir dünyaya uyanmamızı sağlar her kitap yeni bir sen yeni bir dünya.

En sen okuduğunuz kitabın ismini hatırlıyor musunuz? Yoksa hatırlamıyor uzun süredir kitap okumuyor musunuz? Kendinize neden hiç kitap okumadığınızı sordunuz mu? Kitap okuma alışkanlığı edinemiyorum hemen sıkılıyorum mu diyorsunuz o zaman gelin hep beraber bunun üzerine gidelim.

Kitap okumanın önemi ve faydaları

Her kitap bizi farklı bir dünyaya sürükler. Şu anki hayatımızdan koparız. Kitaptaki hayatı yaşarız bu hem çok eğlenceli hem gelişimimiz açısından oldukça faydalıdır. Kitap okumak bizi sadece bilgilendirmez bizi zihinsel, duygusal ve sosyal olarak geliştirmeye başlar. Gelişen teknoloji ile birlikte maalesef ki insanlar kitap okumak yerine dijital dünyada sörf yapmayı seçiyor. Ama siz şimdi bu yazıyı okuyorsanız bir şeyleri değiştirmek istiyorsunuz.

1.Zihinsel gelişim: Kitap okumak bizi zinde tutar yeni kelimeler yeni bilgiler öğrenmemizi algılarımızın gelişmesini sağlar. Kitap okuyan insanların bakış açıları, sorunları çözme becerileri gelişir.

2.Empati ve duygusal zeka: Kitaplar okuduğumuz karakterleri keşfetmemizi onlarla empati yapmamızı sağlar. Bu da sosyal hayatımızdaki insanlarla olan iletişimimizin gelişmesine katkı sağlar.

3.Stresle başa çıkma: Yapılan araştırmalara göre kitap okumak stresi azaltır ve insanların rahatlamalarını sağlar. Çünkü kitap okurken kendinizi dış dünyadan soyutlar odağınızı sadece kitaba verirsiniz bu da sizin bir süreliğine stresten ya da dünyadaki sıkıntılarınızdan kurtarır.

4.Sürekli gelişme: Kitaplar hayatımız boyunca öğrenmenin en etkili yollarındandır. Her okuduğunuz sayfada kitapta yeni şeyler öğrenirsiniz ve gelişiminizin gün gün artarmasını sağlar.

5.Odaklanma ve sabır: Teknolojinin gelişmesiyle odak problemleri artmıştır. Bu da insanların kitap okuma alışkanlığını zorlaştırmıştır. Kitap okuma insanların odaklanma problemini geliştirir ayrıca kitap okuma sabır ver istikrar gerektirir. Kitap okuma disiplininizi artırır.

Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Edinilir?

Başlangıçta kitap okuma alışkanlığı kazanmak sizi zorlayabilir sabırlı olmalısınız. Küçük adımlarla çok kolay bir şekilde kitap okuma alışkanlığı kazanabilirsiniz.

·        Okuma hedefi belirleyin: Kendinize küçük küçük hedefler belirleyin örneğin günlük 10-15 sayfa gibi veya 15-20 dakika gibi bu sayede zamanla odak problemi yaşamayacak alışmaya başlayacaksınız.

·        Kendinize uygun kitaplar seçin: İlginizi çekmeyen veya zevk almayacağınız türden kitapları seçmeyin hangi alana ilginiz varsa o alanla ilgili kitapları okumayı seçin.

·        Ortam yaratın: Sessiz ve rahat bir ortam seçin odak problemi yaşayabileceğiniz ortamlardan kaçının.

·        Kitabınız hep yanınızda olsun: İşe okula veya seyahate giderken hayatınızın her alanında kitabınız yanınızda olsun.

·        Kitap okuma gruplarına katılın: Arkadaşlarınız veya hiç tanımadığınız insanlarla gruplar kurun ve her ay düzenli okuduğunuz ortak bir kitap hakkında görüşlerinizi paylaşın bu sizin motivasyonunuzu artırır. Ve bakış açınızın gelişmesini sağlar.

·        Listeleme yapın: Okumak istediğiniz kitapları listeleyin bu sayede kitabınız bittikten sonra ne okuysam derdiniz olmaz ve sürekliliğiniz devam eder.

·        Hedef belirleyin: Kendinize aylık yıllık kitap okuma hedefi belirleyin. Hedefleriniz yapılabilir hedefler olsun. Hedefinizi başlarda çok yüksek tutmayın küçük küçük hedefler sizi büyük başarılara götürür.

Bunları yaptığınızda fark etmeden kitap okuma alışkanlığını edinmiş olursunuz kitap okumayı bir zorunluluk olarak görmeyin hayatınızın bir parçası olarak görün. Unutmayın kitap okumak sizin yaşam kalitenizi artırır. Size yeni şeyler katar. Kitaplar bizi daha bir insan yapar daha iyi bir dünyaya uyanırız.