How I Met Your Father izlenir mi?

Himym'in bağımsız devamı olarak nitelendirilen himyf'e yüzeysel bir bakış.

Selamlar sevgili okurlar; bugün yine bir dizinin, incelemesiyle veya yorumuyla alandayım. Başlıktan da anlayacağınız üzere How I Met Your Father dizisiyle alakalı biraz içimi dökecek, biraz da sitem edecek ve sonra da tilki gibi dönüp dolaşıp yine himym’e başlayacağım. Evet, hazırsanız başlıyorum.

Bildiğiniz gibi how i met your father, how i met your mother dizisinin bağımsız devamı olarak 2022’nin Ocak ayında Hulu platformunda yayın hayatına başladı. İlk olarak haber duyurulduğunda aşırı himym’ci bir birey olarak ‘ne gerek var’ , ‘gelse de izlenir mi’ gibi çok şey söylediğim oldu benim de. Hatta ilk bölüm yayınlandığında, -cidden sırf merakımdan izledim- bana daha giriş jeneriğinden bile bu fikre asla sıcak bakmadığımı, izlerken daha ne kadar söyleneceğimi bir kez daha hatırlattı maalesef. Himym’i izlemediyseniz pekâlâ farklı ve yeni bir dizi olarak bakabilirsiniz ancak himym’i en az bir kere izlemiş biriyseniz geçmiş olsun. Her sahnede, her bir detayda ve jenerikte bile direkt karşılaştırma yapıyor oluyorsunuz. Bir de istemsiz bir şekilde yapıyorsunuz bu karşılaştırmaları. Himym’i yaklaşık 4 kere bitirmiş ve arada sırada açıp rastgele bölümler izleyen biri olarak her sahnede himym’i andım ve geri dönüp izleyesim de geldi açıkçası. 

Fotoğraf: @HIMYFonHulu twitter


Himyf’de bu defa olayları anne’nin anlatımından izliyoruz. Dizinin içeriğiyle ve karakterleriyle alakalı çok detaya girmek istemiyorum ama himyf’te her ülkeden, her çeşitten karakter var gibi ortaya bir çorba yapılmış. İngilizi, Hintlisi, Asyalısı, Amerikalısı derken 6 kişilik görünen bu kadro ve diğer karakterler ile bana hem kalabalık geldi hem de ilk bölümden bir giremedim diziye. Zaten minik bir önyargı ile girdiğimden ısınamadım da. Sezonun ilk bölümü yayınlandığı zaman gerçekten atlayarak izlemiştim. Sezonun final bölümünde de eski kadrodan bir konuk geldiğini görünce onu da izlemiştim :) Daha sonra birkaç arkadaşım, -kendilerine selamlar olsun- izledik, sevdik deyince ben de bir gaza gelip baştan sona kadar tüm sezonu izlemiş bulundum. Sezondaki hikâye sonradan oturdu tabi bende. Ama yine hep aynı düşüncelerle izledim desem yalan olmaz. 

Yine de bölümleri izlerken o karşılaştırma hissi, ne bileyim eskiye özlem hissi, sanki bir yandan böyle Barney çıkacakmış da ‘suit up’ diyecekmiş hissi, Ted, Marshall ve Lily'i görme isteği hiç peşimi bırakmadı. Öyle böyle bir şekilde sezonu bitirdim ama dediğim gibi dönüp birinci bölümden himym de izlemek istedim acil tarafından evet, tarafından. Böyle bir etkisi oluyor maalesef. Bu yazıya başlamadan önce de çeşitli yerlerden bir sürü yorum okudum, bence genel olarak beğenilmemiş dizi. Imdb puanının 5.4 olmasından da belli bence. Ancak ikinci sezon onayı da almış bu dizi, bu da nasıl oldu bilemiyorum. Bana sorarsanız bu himyf olmamış bence, ben sevemedim, belki de yukarda saydığım tüm sebeplerden dolayı sevemedim. Benim gibi düşünenleriniz varsa, bir de meraktan izlerseniz eğer, buyurun gelin birlikte gömelim, kritik edelim :) Bu arada izlemek isterseniz de, himyf birinci sezonun tüm bölümleri ülkemizde Disney Plus mecrasında mevcut. Himym tüm bölümleri de :))

Diziyle alakalı daha başka ne yazabilirim bilemedim, şu an yazmak istediklerimi de tam olarak aktarabildiğimden bile emin değilim. Bir sonuca varmak gerekirse, sırf merakımdan izlediğim how i met your father’ı sevmedim arkadaşlar. Gelecek olan sezonu da izlerim belki ama merakımdan :)) Bu arada yine himym’den konuk oyuncular gelecekse de yine izlerim. Robin’imiz konuk geldiğinde izlemiştim. Hem de bayılarak. ‘Timing’s a bitch’ maalesef ki Robincim. Aşırı haklısın bu konuda. Bu arada himyf sezonu biter bitmez gidip himym’e 5. defa başladığımı da naçizane belirtmek isterim… -oluyor bu- Benden bu yazılık bu kadar, buraya kadar okuduysanız çok teşekkür eder, kritik yapmak isterseniz de beklerim :)

Bu bir spoiler gibi değil ama yine de böyle yazmak isterim;

 

 


Benim bildiğim Ted ve Marshall ikilisi o kılıçları asla bırakmazdı, sadece söylemek istedim. Teşekkürler.