İngiliz Cottage House Cazibesi

Sıcak ve geleneksel bir estetiğin ifadesi: Cottage House

Herkesin bir ev hayal ettiğinde aklında canlanan belli başla öğeler vardır. Güzel ve rahat bir oturma odası, kullanışlı ve mis gibi kokular yayan bir mutfak, rengarenk çiçeklerin olduğu bir bahçe… Sizi bilmem ama benimki buna benziyor. Hele de kışın son günlerini yaşadığımız şu zamanlarda hem şöminemin başında oturup o alev çıtırtılarını dinlediğim hem de baharın gelişiyle canlandığım ve çiçekler açan bahçemde gezindiğim bir hayali kuruyorum. Bu hayalimin ötesinde bir güzellikte olan İngiliz kır evlerinden namı diğer “cottage house”lardan bahsetmek istiyorum.

İngiliz Kır Evlerinin Tarihi

İngiliz kır evleri, yüzyıllar öncesine dayanan uzun ve ilginç bir tarihe sahip. İlk zamanlarda bu evler, yerel alanda kolayca bulunabilen malzemeler kullanılarak inşa edildi. Taş, ahşap ve saman gibi malzemelerle yapılan bu evler, küçük olup soğuk İngiliz kışlarında sakinlerini sıcak tutacak şekilde tasarlandı.

Zamanla, İngiliz evleri ek odalar ve cumbalar, süslü bacalar ve dekoratif tuğla işleri gibi özelliklerle daha ayrıntılı hale geldi. Bu evlerin birçoğu kırsal kesimde inşa edilmiş ve zengin toprak sahipleri için çiftlik evi veya kırsal inziva yeri olarak kullanılmıştır.

İngiliz kır evlerinin benzersiz tasarımı ve mimarisi onları olağanüstü kılan şeydir. Her ev, yerel malzemeler ve teknikler kullanılarak inşa edildiğinden, benzersiz bir karakter ve kişiliğe sahiptir. Bazı evler samanlı çatılıyken, diğerleri açık kirişli veya taş duvarlıdır ve birçok ev güller, lavantalar ve meyve ağaçlarıyla dolu güzel bahçelere sahiptir.

Şömine, ahşap panellemeler ve rahat mobilyalarla donatılmıştır. Birçok evde fırın, mutfak bahçesi veya depo gibi geleneksel özellikler vardır, bu da rustik cazibelerini arttırır ve gerçek bir ev hissiyatı verir.

Hepimiz muhteşem bir kırın ortasında, temiz hava ve çiçek kokularıyla içimizi doldurduktan sonra akşam olduğunda; şöminenin önünde, battaniyemizin altında sıcak kahvemizi içerken biraz mayışmayı istemez miydik? İşte sizi bu hayale yaklaştıran birkaç enfes İngiliz kır evi örnekleri: