İngiliz Dili Ve Edebiyatı Bölümü İçin Yeni Başlayanlara Kitap Önerileri

İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencilerinin eğitim hayatları boyunca işlerine çok yarayacak olan beş faydalı kitap!

İngiliz Dili ve Edebiyatı dil okuyan birçok öğrencinin -özellikle kitap okumayı sevenlerin- genelde ilk sırada tercih ettikleri bir bölüm. İngiliz Edebiyatı günümüzde dahi hala önemini taşıyan birçok edeberi eseri barındırmakla beraber tarihi olduça eskiye dayanmaktadır. Sizlere İngiliz Dili ve Edebiyatı son sınıf öğrencisi olarak eğitim sürecimde bana yalnızca dersleri değil aynı zamanda İngiliz tarihini, kültürünü, yazılan bu eserlerin arka planında neler olduğunu daha iyi anlamamda yardımcı olan 5 kitaptan bahsedeceğim. Bu kitaplar çoğumuzun bildiği edebi eserlerden ziyade bu eserleri okurken daha iyi analiz etmenize yardımcı olacak, İngiliz Edebyatı hakkında detaylı ve önemli bilgiler edinebileceğiniz türde kitaplar.

1) İNGİLİZ EDEBİYATI TARİHİ - MİNA URGAN

İlk kitabımız tabii ki bu bölümü okuyan öğrencilerin başucunda bulunması gereken bir kitap. Bir İngiliz Edebiyatı profesörü olan Mina Urgan'ın İngiliz Edebiyatı Tarihi adlı kitabı bu alandaki en kapsamlı ve en detaylı kitaplardan birisi. Bu kitaptaki en çok işinize yarayacak şey ise, çok yüksek ihitmalle derslerde de işleyeceğiniz önemli eserlerin detaylıca anlatılmış olması diyebilirim. Mina Urgan kitabında yalnızca eserleri değil; dönemler ve dönemlerin önemli yazarlarını da detaylıca anlatmış bizlere. Bir İngiliz Dili ve Edebiyatı öğrencisi olarak tüm çalışmalarınıza içerisindeki değerli bilgiler sayesinde harika bir kaynak olacaktır. Bu kitabı tek seferde oturup bitirmenize gerek yok, dönem dönem okuldaki konularınızı takiben de okusanız size çok faydası olacaktır. Güncel fiyatını pahalı bulanlar olabilir ki bence günümüz için gerçekten pahalı bir kitap, ama merak etmeyin, kitabı satın almak tabii ki şart değil. Kitabın ismini pdf olarak arattığınızda çok güzel ve kaliteli pdf dosyalarına da ulaşabilirsiniz.

2. İNGİLİZ DİLİ VE EDEBİYATI 101 - BRIAN BOONE

İkinci kitabımız ise adından anlaşılacağı gibi İngiliz Edebiyatına giriş yaparken kullanabileceğiniz bir kitap. Mina Urgan'ın kitabı gibi detaylı bir kitap değil aksine tamamen hap bilgiler içeren, dönemler, yazarlar, ve eserler en kısa şekilde ama en önemli noktalara değinilerek anlatılmış. İlk önce genel bilgi sahibi olayım, daha sonra detayına ineyim derseniz, Mina Urgan'ın kitabından önce bunu okumanızı tavsiye ederim. İçerisindeki hap bilgiler sayesinde genel anlamda size bölüm hakkında güzel bir temel hazırlayacaktır.

3. Mitologya - Edith Hamilton

İngiliz Dili ve Edebiyatı eserlerinde Yunan ve Roma mitolojisini bol bol göreceksiniz. Hatta öyle ki bazı okullarda direkt olarak Mitoloji dersi bile verilmekte. Ben de ikinci yılımda iki dönem boyunca Mitoloji dersi almıştım ve bu kitap dersimizin vazgeçilmeziydi. Anlatımı oldukça akıcı, detaylı ve bir o kadar da sade diyebilirim. Mitologya da İngiliz Edebiyatı Tarihi gibi mutlaka elinizin altında bulunması gereken bir kitap. Fiyatı da oldukça makul ancak yine satın almak istemeyenler için internetten pdf haline ulaşabilirsiniz.

4. Yunan ve Roma Mitolojisi - Otto Seemann

Otto Seemann'ın Yunan ve Roma Mitolojisi kitabı da mitoloji hakkında doğru bilgiler edinmek için çok güzel bir seçenek. Mitologya'nın daha hikayesel bir anlatımı varken bu kitapta Seeman'ın daha çok ders anlatır gibi bir tarzı var ve olaylar kategorilerene göre ayrılıp, her şey sırayla anlatılıyor. İçerisinde bulunan heykel çizimleri de okumayı daha zevkli kılıyor bence. Mitologya gibi bu kitabın da dili çok akıcı ve sade, bu yüzden okurken kaybolup gitmiyorsunuz. Bu tarz kitapların dillerinin çok süslü olmamasını ben daha doğru buluyorum. Ayrıca merkalısıysanız bu yayınevinin Yunan ve Roma Mitolojisi dışında diğer birçok mitolojiyi anlatan kitapları da bulunmakta onlara da göz atabilirsiniz.

5. FELSEFENİN KISA TARİHİ - NIGEL WARBURTON

Sonuncu kitabımız ise bir felsefeye giriş kitabı. Bu bölümü okurken özellikle Karl Marx, Aristoteles, Platon, ve Sokrates gibi önemli kişilikleri göreceksiniz. İşlediğiniz eserlerin bazıları dönemine göre bu kişilerin etkisiyle veya direkt kendileri tarafından yazılmış eserler olacak. Örneğin Platon'un Devlet'i, Aristoteles'in Poetikası gibi eserler Antik Drama dersi aldığınızda veya bu döneme ait eserleri işlediğinizde analizlerinizin temelini oluşturacaklar. Bu yüzden felseye dair bu belirttiğim kitap gibi felsefeye ve öenmli düşünürler hakkında kısa ve öz bilgiler içeren bir kaynağa sahip olmanız faydanıza olacaktır.