InZoi Vs The Sims 4

MAXIS - KRAFTON?

Oyunculara gerçekçi ve sosyal bir yaşam ortamı sunan simülasyon oyunu InZoi, geliştirilmiş grafik ayarları ve The Sims 4'e olan benzerliği ile şimdiden güçlü bir rakip olarak öne çıkıyor. Ayrıca, kısa bir sürede oyuncuların ilgilerini üzerine toplayan InZoi; Overwolf stüdyosu, PUBG STUDIOS, Striking Distance Studios, Unknown Worlds ve VECTOR NORTH gibi dünyaca ünlü geliştiricilere ev sahipliği yapan Güney Kore merkezli KRAFTON ile bir ortaklık kurmaktadır.

InZoi'de yer alan özellikler ise:

  • Oyunun isminde de geçen "Zoi"'nin ( Oyundaki karakterlerin) kullanabileceği arabalar.
  • Oyundaki karakterlerin birbirleriyle vakit geçirmelerini sağlayacak olan grup etkinlikleri.
  • Fotoğraf Modu
  • Şehirdeki birçok öğeyi kontrol etmeye yarayan şehir düzenleme.

The Sims 4'deki Create a Sim (Sim Oluşturma) gibi karakterlerin kişiselleştirilmesini sağlayan Karakter Stüdyosu yer almaktadır. Fakat InZoi'deki stüdyoda daha detaylı ve birden fazla renk, şekil içeren seçenekler yer almaktadır. Bu üstün grafik ayarları, The Sims 4 ile karşılaştırıldığında oyunculara karakterlerin en küçük ayrıntılarını değiştirmeye ya da kendi tercihlerine göre görünümlerini düzenlemelerine imkan sağlıyor. Karakterleri kişiselleştirme aşamasında öne çıkan bu fark, The Sims 4 oyuncularını oldukça şaşırtmaktadır. Aynı zamanda bu iki oyunun en önemli karşılaştırma kriterlerinden biri de "GamePlay" (Oynanış) olarak adlandırılan, oyun içi tutarlılık ve akış çerçevesinde oyunda oyuncuların ne kadar serbest oldukları ve Zoi'lerin oyuncudan bir komut almadan da bireysel özgürlüğe sahip olup olmalarıdır.

Trafik sorunları ve sosyal etkinlikler gibi birçok yaşama bağlı özelliklerin yanı sıra yüksek grafik ayarlarıyla da adeta The Sims 5'e bile meydan okumaktadır.

InZoi'nin çıkış tarihi tam bilinmemekle beraber, 2024'te oyunculara sunulması tahmin edilmektedir.

The Sims severlerinin InZoi'yi nasıl karşılacağı ve ne kadar ilgi çekeceği ise merak konusudur.

InZoi

The Sims 4