Kara Para

Kısa yoldan köşeyi dönmenin yeni yolu!

Her sabah uyanıp, instagramdan storylere bakarken birinin eksikliğini hissettik önce. Sonra o birinin hesabı silindi. Birkaç gün sonra baktık ki o birisi artık hapishanede. 

Sosyal medyada birçok fenomenin videolarıyla eğlendik, kimiyle dalga geçtik kimiyle de empati kurduk onları benimsedik. Medya da desteğini esirgemiyor, sabahları yapılan magazin programlarında konu bu fenomenlerin en son ne paylaştığı oluyordu.


Biz kendi hayatlarımızdan uzaklaşıp zenginlik dolu bir dünyayı ekranlarımızın ardından izlerken bazı gazeteciler uyarıyordu. Ama ne bizler ne de medya onları dinledik, fenomenlerin ünlerine ün kattık. 

Ne zaman ki fenomenlerden birisi televizyona çıkıp kahvesine altın tozu döktü, işte kıyamet o zaman koptu. Halkımız karnı aç, bir ekmeği üç kişi bölüştüğünü unutarak fenomenlerin zengin yaşamına özenirken sorgulama yetisinden çok uzaklaşmıştı. Fenomenler tek tek göz altına alınıp tutuklanırken bile hâlâ onları savunanlar pek de uzağımızda değillerdi. Kısa yoldan zengin olmaya meyilli halkımız bu kişilere hak vermiyor sayılmazlardı.

Fenomenler bu sahte dünyayı bizlere öyle bir yutturdular ki kimse onların samimiyetlerinden şüphelenmedi bile. Birçok güzellik merkezi açan ve zengin sevgilileri olanların bu durumda olması çok normal geldi. Yine anladık ki sosyal medyadaki hiçbir şey gerçek değil. İş artık photoshop yapmaktan çok farklı bir boyuta geçti. Bize hakkıyla kazandıkları paraları harcıyormuş gibi gösterdiler. 

Sosyal medya da zengin hayatların mükemmelliği de hepsi yalandı. Kara para aklanmasından çok bu gerçek ortaya çıktı. Breaking Bad dizisinin Skyler White karakterinin güzellik merkezi açarak para aklama hayalleri Türkiye’de gerçek oldu. Zaten başka bir yerde olması da beklenemezdi.