Kaybedilen Okuma Alışkanlığını Geri Kazandırmaya Yardımcı Olacak Kitap Önerileri

Zaman zaman kaybetmiş olduğumuz okuma alışkanlığımız oldukça can sıkıcı bir duruma dönüşebilmektedir.

Dönem dönem hayatımızda olan bazı değişiklikler, ister istemez günlük hayatımızdaki bazı rutinlerimizi etkileyebildiği gibi sevdiğimiz bazı aktivitelerden de uzak kalmamıza neden olabilir. Gerek tempolu okul hayatımız, gerek işimizdeki çalışma şartları, hayatımıza giren ve çıkan, iletişim kurduğumuz insanlara kadar birçok sebep olabilir. Stresli ve yorucu yaşam şartları nedeniyle zihnen ve bedenen yorgun düştüğümüzde ise çoğu şeyden uzak kalmış halde olduğumuzu fark ederiz. Bunlardan biri olan kitap okuma alışkanlığımızı kaybetme, yalnızca kendimizin değil etrafımızda birçok kişinin zaman zaman yaşadığı can sıkıcı bir duruma dönüşebilmektedir. Çünkü kitap okumak yalnızca bir alışkanlık değil, aynı zamanda bir ihtiyaçtır. Bu dönemler tamamen kitapları elimize alıp okumaktan uzak kalmaktan ibaret olmamakla beraber okuduğumuza odaklanamama veya anlayamama gibi sorunlar ile kendini gösterebilmektedir.

Eğer eski okuma alışkanlığımıza geri dönmek istiyorsak bunun bir anda olamayabileceğini ve zamana yaymamız gerekten bir süreçten oluştuğunu kabullenmemiz gerekir. Herkesin rutinleri ve günleri farklılık gösterdiğinden dolayı lütfen gününüzün bir bölümünde kendiniz için birkaç dakika olsa dahi zaman yaratmaya çalışın. Okumaya başlayacağınız kitapları ise başlarda dili kolay ve akıcı, romanlar yerine kısa veya uzun hikâyeleri tercih edebilirsiniz. Seçeceğiniz tür ise tamamen sizin tercihinize bağlıdır.


Sizler için alışkanlığınıza geri dönmenize yardımcı olabilecek ve kendi seçtiğim on kitabı aşağıda paylaşıyorum. Umarım yardımcı olur ve keyifle okursunuz.


Stefan Zweig - Karmaşık Duygular

Stefan Zweig - Bir Çöküşün Öyküsü

Stefan Zweig - Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu

F. Scott Fitzgerald - Muhteşem Gatsby

Jean Teulé - İntihar Dükkanı

George Orwell - Hayvan Çiftliği

Nikolay Vasilyeviç Gogol - Portre

Cengiz Aytmatov - Cemile

Tormesli Lazarillo

Lev Tolstoy - İvan İlyiç'in Ölümü