Kısaca Front End Developer Kimdir?

Front end developer kimdir?

Google'ın bir website olduğunu biliyor muydunuz?

Bir bilgiye ulaşmak oldukça basitken öğrenilen bilginin piyasada talep toplamasını sağlamak,yetkinliğimiz haline getirmek zaman alır.Bu bağlamda yazılım önemli bir tercih sebebidir.Çünkü yazılım bilgileri kullanarak kazanç haline getirebilmek için önemli bir sektördür.

Amozon,Google,Microsoft vb. teknoloji şirketlerinin sahipleri dünyanın en zengin ilk 10 iş insanı arasında yer alıyor.

Bu alanda kazanılan yüksek meblağlar,yer ve zamandan bağımsız çalışma imkanı da yazılımın seçilmesindeki başlıca nedenler arasındadır.

Yazılım içerisinde alt başlıklarına ayrılarak bizlere birçok seçenek sunar.İlgi alanınız

tasarımsa front end developer(website geliştiricisi),

oyun ise gamer developer(oyun geliştiricisi),

uygulamalarsa uygulama geliştirme uzmanı,

bilgilerin güvenliğiyse ağ ve siber güvenlik uzmanı olabilirsiniz.


Yazılımla ilgilenen insanlara "Hangi alanı seçmek istiyorsun?" sorusu yöneltiğinde cevapları genellikle popüleritesi yüksek,çalışma sahası geniş olan front end oluyor.Peki bunun nedeni ne olabilir?

Araştırma yapmak için açtığınız internet tarayıcınızdaki ekranlar,masaüstünüzdeki uygulamalar,kod yazmak için kullandığınız Visual Studio Code'un altyapısında dahi front endde kullanılan programlama dilleri yer almaktadır.Sektörde donanımlı Front end developer açığı,yüksek maaş miktarı da nedenler arasındadır.

FRONT END DEVELOPER KİMDİR?

Kısaca kullanıcının etkileşime girdiği kısımla ilgilenen kişidir.Websitesinde gördüğünüz görseller,yazı tipi,arka fon rengi,içerikleri kodtan yararlanarak bir bütün haline getiren,üzerinde çalışmalar yapan kişidir.

Front end developer olabilmek için gereken beceriler nelerdir?

1-Tasarıma ilgi duymak.

2-İçerikleri düzenlemek için araştırmacı,meraklı bir yapıda olmak.

3-HTML,CSS, JavaScript dillerinde bilgi edinmek.

Front End'de Kullanılan Programlama Dilleri


1-HTML

Web sayfaları oluşturmak için kullanılan standart biçimlendirme dilidir. Biçimlendirme dili, dijital bir belgede normal metinden ayırt edilebilecek notlar alma yönteminizdir. Websiteleri geliştirmek için ihtiyaç duyacağınız en temel yapı taşıdır.

EK BİLGİ HTML aslında 1989 yılında kulanılmaya başlanmış ancak 2015'ten sonraki versiyonu kullanıcı sayısında artışa sebep olmuştur.Çünkü bu versiyonu birçok tarayıcıda hareket edebilme özelliğini kolaylaştırmıştır.


2-CSS

CSS, HTML içeriğinin nasıl görüntüleneceğini belirleyen standart dildir: yazı tipleri, ön plan ve arka plan renkleri vb.

CSS ile masaüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar gibi çeşitli aygıtlar için tasarım düzenini ve bileşenlerini kontrol edebilirsiniz. Bileşenlere örnek olarak üst bilgi, gövde, alt bilgi, içerik, kenarlar ve bölümler verilebilir.

EK BİLGİ Şuanda CSS'in üçüncü versiyonu kullanılmaktadır.2011'den beri CSS'in dördüncü versiyonu için çalışmalar sürmektedir.


3-JavaScript

JavaScript (JS), web sitelerinin işlevselliğini HTML ve CSS'nin ötesine taşır. JS aracılığıyla:

  • Web sayfaları kendilerini dinamik olarak yenileyebilir ve sayfa yeniden yüklemeleri veya başka değişiklikler olmadan kullanıcı eylemlerine yanıt verebilir.
  • Pop-up'lar, görüntü kaydırıcılar ve kapsamlı gezinme menüleri gibi animasyonlu UI bileşenlerini modelleyebilirsiniz.

JavaScript web sayfalarını dinamik bir yapıya ulaştırmada,oyunlarda,mobil uygulama geliştirmede ve akıllı saatlerde kullanılmaktadır.

EK BİLGİ JS sadece 10 günde yazılmış bir programlama dilidir.