Love Bombing

Love bombing nedir? Maruz kaldığınızı nasıl anlarsınız?

Romantik ilişkinin başında bir bombardıman gibi yaşanan aşırı sevgi, ilgi, değer, hediyeler, sürekli övülme, gelecek planları gibi olumlu görünen şeylerin ilişkide biraz yol aldıktan sonra birdenbire tam tersine dönmesine 'love bombing' yani aşk bombardımanı denir. Love bombing ile ilişkiye bağımlı olan kişiler ilişkide tüm olumsuzluklara rağmen ilişkiyi bitirme cesareti bulamaz. Peki ilişkinizde love bombing olduğunu nasıl anlarsınız?

İlişki başlarında;

Size aşırı iltifat ediliyorsa,

Hediye bombardımanına tutuluyorsanız,

Toplum içinde partnerinizin sevgisi ve ilgisi başbaşa olduğunuz zamandan daha yoğunsa,

İlişkiniz ciddiye bindiğinde;

İlişkinizdeki sevgide ve ilgide aşırı iniş ve çıkışlar varsa,

Partneriniz ilgisini aniden kestiyse,

Partneriniz sizi başka insanların yanında sürekli eleştiriyorsa,

Kendisini sizin tek odak noktası haline getirmeye çalışıyorsa,

İlişkinin başında ve sonundaki değişimi asla kabullenmeyip bu değişimden sizi sorumlu tutuyorsa maalesef daha önce love bombing denen sağlıksız aşk bombardımanına maruz kalmış olabilirsiniz.


Love bombing yıpratıcı olsa da bu durumdan korunmak veya maruz kaldıktan sonra olumsuz etkilerden sıyrılmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. İlişkinin başında temkinli davranmalı ve sevgi, saygının zamana yayılarak ve karşılıklı bir çabalar ile oluştuğunun farkında olmalısınız. İlişkinin başlangıcında aşırı yoğun duygular varsa dikkatli olmakta fayda var çünkü love bombing kişiler üzerinde ciddi yıkıcı etkiler bırakabilir. Tamamen  duygusal bir manipülasyon türüdür ve fark edene kadar sıklıkla kendinizi sorgulamanıza sebep olur.