Marnie Oradayken

Marnie ile Anna'nın hikâyesi.

Anna kendi başına resim çizen, insanlardan çekinen, on iki yaşında bir kız olmasıyla beraber astım hastasıdır. Doktor tavsiyesiyle hava değişikliği için tanıdıklarının yanına gönderilen Anna, sıcakkanlı insanlar olan Oiwa'larla beraber yaşamaya başlar.

Anna büyük ve gösterişli bir eve hayran kalır ve orada yaşayan Marie ile çok iyi arkadaş olur. Bu Anna'yı çok mutlu eder çünkü arkadaşı yoktur, evlatlıktır ve kendisine bakan teyzesinin onu mecburiyetten aldığını düşünür. İnsanlardan uzak durmaya çalışan ve kendi yalnızlığında yaşayan Anna, Marie ile akşamları sandalla gezmeye, piknik yapmaya, evdeki davetlere katılmaya başlar.

Marie sadece akşamları dışarı çıkabilen, büyükannesi ve dadılarının kötü davrandığı yalnız bir kızdır. Film boyunca gizemli bir tarafı olan Marie, gerçek mi yoksa hayal mi diye sürekli düşündüren bir karakterdir.

Kasabadaki büyük eve başka birilerinin taşınması ve tadilat yapmasıyla Marie ile arkadaşlığının ne olduğunu, aslında kim olduğunu öğrenirken Anna büyük hayal kırıklıkları yaşasa da her şeyi öğrendiğinde artık kendinden emin ve birçok arkadaşı olmuş bir şekilde ayrılır.

2014 Japon anime filmi olan Marie Oradayken filmi, 1967'de Joan G. Robinson'ın film ile aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Studio Ghibli yapımı filmin yönetmeni Hiromasa Yonebayashi'dir. 88. Akademi Ödülleri'nde adaylık almıştır.

Marie Oradayken filmi, Anna karakteri üzerinden derin bir yalnızlığı anlatsa da film boyunca Marie'nin gizemli hikâyesi ile gerilim içeren bir filmdir.