Nikola Tesla'nın Hakkında İlgi Çekici Gerçekler

Deli mucit hakkında gerçekler

Dünyanın en büyük mucitlerinden biri olan Nikola Tesla, elektrik ve manyetik alanlarda kendisini oldukça göstermiş ve büyük buluşlarıyla insanlığı bir adım öteye taşımıştır. Bunun beraberinde kendisi ve hayatıyla ilgili çeşitli olaylarda meydana gelerek bizleri kendisi hakkında daha da gizemli haline getirmiştir.

Nikola Tesla doğduğu gün belki de kaderini de çizmiş oldu. Fırtınalı ve şimşeklerin, yıldırımların peş peşe düştüğü günde dünyaya geldi. Kendisi de daha sonralarında ışıkla ilgili deneyler ve buluşlar yaparak kendi yolunu belirlemiş oldu.

Tesla'nın sürekli olarak bir şeyler üretmesinin arkasında annesi vardır. Tesla küçükken annesi elektrikli minik bir ev aleti icat etmişir.

Rahip olan babası Tesla'yı sürekli olarak kilisiye götürür ve onun kiliseye katılmasını istemiştir. fakat Tesla bilim ile kendisini özdeşleştirmiş ve bilim üzerinden yürümeye karar vermiştir.

1884 yılında Tesla cebinde hiç parası olmadan Amerika'ya taşınmıştır. Orada Edison'a mektup yazarak birlikte iş yapmaya adım atmışlardır. Fakat iki baskın ve deha mucitin bir noktada birleşmesi biraz zor olduğundan fikir ayrılıkları yaşayarak iş yapmayı bırakmışlardır.

1885 yılında Tesla  Electric Light Company için fon toplayarak onları karlı bir konuma getirmiştir. Fakat işten çıkarılmıştır ve kendi emeğiyle hayatta kalmaya devam etmiştir.

Tesla çalışma ortamında biraz farklı olabilme potansiyeline sahiptir. İncilerden hoşlanmadığı için bir gün inci takan bir çalışanını eve göndermiştir.

Bununla birlikte Tesla Nobel fizik ödülünü reddeden ilk bilim insanı olmuştur.

Obsesif kompulsif davranışları sergileyen Tesla fazlasıyla uykusuzluk problemi de çekiyordu. Aralıksız olarak 84 saat çalıştığı olmuştur.