Norah Jones’dan Soğuk Kış Günlerinizi Isıtacak Bir Albüm: I Dream of Christmas

Başarılı caz vokalisti ve piyanistin Noel temalı son projesi, yeni yıla girerken tam da ihtiyacınız olan şey.


Norah Jones diskografisi her zaman sakinleşmek, hayatın hızlı akışında biraz yavaşlayıp sadece müziğin tadını çıkartmak amacıyla gittiğim adreslerden birisi olmuştur. Haliyle Omicron, ekonomik sıkıntılar, okul, büyüme sancıları (evet hala o sancıları yoğun biçimde hissediyorum) derken soğuk bir Ankara sabahında yeni albümler sayfasında Norah Jones’un ismini görmek benim için harika bir sürpriz oldu diyebilirim.

“White Christmas” ve “Winter Wonderland” gibi klasikleşmiş Noel parçalarını içeren 13 şarkılık albümde, 6 tane de Jones tarafından yazılmış orijinal şarkı bulunuyor. Bunlar arasında benim favorim “A Holiday With You”, sevgiliye birlikte tembel bir Noel günü geçirmek için yapılan bir davet. Aslında bu albümün genel tonunu da çok güzel özetliyor. İnsanların hediyeler almak ve parti planları yapmak için birbiriyle yarıştığı yılın bu döneminde, Norah Jones’un albümü dinleyiciye sakinleşmek, evde battaniyenin altında sıcak çikolatayla tembel, sükûnetli bir gün geçirmek için bir çağrı niteliğinde.

Jones’un alışık olduğumuz yumuşak, güzel vokalleri de özenle seçilmiş bu şarkılara yepyeni bir dokunuş katıyor. Öyle ki, Elvis Presley’nin klasik pop baladı “Blue Christmas” bile Jones’un ellerinde nazik bir blues parçasına dönüşüyor.

Tam da Ankara’da kar yağmışken, bu günlerde arkadaşlarınıza hazırladığınız akşam yemeğine ya da evde battaniyenin altında geçirdiğiniz sakin Pazar gününüze bir eşlikçi arıyorsanız “I Dream of Christmas” harika bir seçim.