Oscar'ın ''Nazar Değen'' Elbiseleri

Oscar Törenlerinde süsledikleri bedenlerin sahiplerine zorluk yaşatan o elbiseler.

Geçtiğimiz günlerde 96. Akademi ödüllerinin töreni Los Angeles’ta gerçekleşti. Birçok başyapıtın ve ünlü ismin Oscar kazandığı bu gecede kazanılan ödüller konuşulduğu gibi gecede giyilen kıyafetler de çok konuşuldu. Barbie filminin güzel yıldızları Margot Robbie ve America Ferrera’nın birbirlerine zıt siyah ve pembe Versace elbiseleri, Anatomy Of A Fall’ın yıldızı Sandra Hüller’in siyah kadife Schiaparelli elbisesi, Dune’un yıldızlarından Anya Taylor Joy, Botticelli’nin ‘’Venüs’ün Doğuşu’’ndan ilham alan Dior Haute Couture elbisesiyle gecenin konuşulan isimlerinden olurken elbisesiyle en çok dikkatleri üzerine çeken isim Poor Things filmiyle ikinci defa en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Emma Stone oldu. Stone, geniş peplum belli ve deniz kabuğu detaylı özel Louis Vuitton elbisesi ile çok güzel gözüküyordu. Ve bu güzellik elbiseye nazar değdirmiş olacak ki yetenekli oyuncu sahneye çıkıp ödül konuşması yaptığı sırada elbisesinin yırtıldığını söyledi.

Birçok kişi buna şaşırırken bir o kadar kişi de hiç şaşırmadı çünkü bu Oscar’da görülen ilk elbise vakası değildi. 2013 yılında en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan ve sahneye çıkarken Dior Haute Couture elbisesine basarak yere düşen Jennifer Lawrence da bu sene en iyi kadın oyuncu adaylarını açıklamak için oradaydı ve Stone, yırtık elbisesiyle ödül konuşmasını yaparken Lawrence’ın sahnede onun hemen arkasında durması da güzel bir tesadüftü.

Konu Oscar’lardaki elbise vakalarına gelince sadece Emma Stone ve Jennifer Lawrence ile de kalmıyor. Charlize Theron 2022’de Harpers Bazaar dergisine verdiği bir röportajda 2000’lerin Oscar’larında giydiği Vera Wang elbisesinin dantelli arka dikişlerinin koltuğuna otururken yırtıldığını anlatmıştı. "İlk ayakta alkışlamak için ayağa kalktığımda, kıçımdan yukarı doğru serin bir esinti hissettim ve tüm kıçımın dışarıda olduğunu fark ettim.”

Yine aynı şekilde Jenny Slate, Jimmy Kimmel Show’da verdiği röportajda, geçen yılki Oscar'da yılın en iyi filmini kazanan "Everything Everywhere All at Once" ekibi ile sahnedeyken yaşadığı benzer bir andan bahsetti ve Thom Browne elbisesindeki yırtığı kimsenin fark etmemesi için sahnede "topallaştığını" söyledi.

Bu elbiselerin çok kaliteli ve pahalı markalardan olmalarına rağmen Oscar gecelerinde süsledikleri bedenlerin sahiplerini böyle zor durumlarda bırakmaları bana Oscar’ın nazarlarla dolu bir gece olduğunu gösteriyor. Lanet de denilebilir ama ben kendi kültürüme çevirerek buna nazar diyorum. Hatta muhtemelen o gecede bir stilist olsam giydireceğim elbisenin içine küçük bir nazar boncuğu da takardım ki yırtılmasın.