Oyun önerisi: Darkest Dungeon 

Ufak bir oyun önerisi

Yazıya başlamadan önce şunu belirtmeliyim ki Darkest Dungeon, Türkçe dil desteği içermiyor. Oyunu almayı düşünürseniz bu aklınızda bulunsun. 

Darkest Dungeon, Roguelike bir oyundur. Sıra tabanlı bir strateji içerir ve yaptığınız hatanın dönüşü yoktur. Oyunda temel olarak zindanlardaki yaratıklarla savaşıyoruz. Böyle dendiğinde çok klişe gibi gelse de oyunun mekanikleri oyunu muhteşem bir noktaya taşımaktadır (bunu sadece ben söylemiyorum: Darkest Dungeon for PC Reviews - Metacritic).  

Şimdi bu bahsettiğim mekaniklere gelelim. Öncelikle oyundaki karakteriniz ölürse bu onun için yolun sonudur. Zindandan çıktıktan sonra mezarlıkta onunla ilgili bilgileri görebilirsiniz. Karakterin ölmesi oyuna gerçekçi bir açı katıp oyundaki kararlarımızı gözden geçirmemiz için bir motivasyon oluyor. Ancak, uzun süre geliştirdiğiniz bir karakterin ölümü bazen sizi çıldırtıp oyunu bile sildirebiliyor. Ölümün gerçekçiliği dışında karakterlerinizin farklı özellikleri ve farklı saldırıları var. Düşmanların karşısında, o düşmana karşı en ideal olan karakterleri seçip uygun bir sırayla dizmek önemli. Yoksa karakteriniz ölür.  

Zindana girmeden önce yanınıza meşale gibi bazı eşyalardan da belli sayıda alabilirsiniz. Buraya meşaleyi yazma sebebim özellikle onu almanızı önermemdir. Çünkü meşale size ışık verir. Eğer ışığınız biterse karakterlerinizin stresi artmaya başlar. Eğer karakterinizin stresi belli bir seviyeyi geçerse akıl sağlığını yitirir. Akıl sağlığını yitirmesi yeni bir özellik açar. Bu her zaman olumsuz olmak zorunda değil ama genellikle benim gözlemlediğim olumsuz bir özellik çıkıyor. Bu olumsuz özellik de karakterinizin özelliklerini etkiliyor. Örneğin, karakterinizin içinden korkaklık çıkabilir ve karakterinizin sahip olduğu direnç ve karakterinizin verdiği hasarı azaltabilir. 

Oyunla ilgili daha fazla detay vererek oyunun zevkini kaçırmak istemem. Ancak isteyenler için oyunla ilgili birkaç tane sayfa bırakıyorum. 

Steam Topluluğu :: Darkest Dungeon® (steamcommunity.com) 

Darkest Dungeon (merlininkazani.com) 

Official Darkest Dungeon Wiki (fandom.com)