Oyun önerisi: Don’t Starve 

Hayatta kalma oyunlarını sevenlere ufak bir oyun önerisi

Öncelikle bu oyunda Türkçe dil desteği yok. Aklınızda bulunsun. 

Don’t Starve, hayatta kalma oyunlarını seven ve çeşitli malzemelerle yeni eşyalar yapmayı sevenler için muhteşem bir oyun. Oyunun pek çok yan paketi var ve bu yan paketlerin hepsi farklı mekanikler sunsa da oyunun temeli adından da anlaşılacağı üzere “aç kalma ve hayatta kal” üzerine kurulu. Hayatta kalmak için büyük bir haritada (isterseniz haritayı kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.) yaratıklarla savaşıp doğadaki varlıklarla çeşitli etkileşimler sonucu elde ettiğiniz materyallerle yeni eşyalar üretmelisiniz. Ayrıca oyunu oynarken bir canlı size tatlı gibi gelebilir, saldırana kadar! Elbette tüm canlılar size karşı düşman değil ama oyunu oynarken her gördüğünüz canlıya “Bu bana saldırmıyor diye koşmayın. Saldırmamış olması saldırmayacağı anlamına gelmez.”  

Öte yandan oyundaki pek çok farklı karakter de çeşitli özelliklerle oyun deneyimini farklı bir noktaya taşıyor. Örneğin, karakterlerinizden birisi ateşe karşı dayanıklıyken bir diğeri örümceklerle arkadaş olabiliyor. Keza birinin hasarı daha düşükken diğerini suya karşı dayanıksız olabiliyor. 

Bunların yanı sıra dikkat etmeniz gereken bir unsur da akıl sağlığınızdır. Akıl sağlığı miktarı karakterden karaktere değişmekle beraber akıl sağlığı azaldıkça gölge şeklinde yaratıklar görmeye başlamak veya karakterin özelliğine göre (mesela ateş dayanıklılığı olan karakter durduk yere yangın çıkartmaya başlıyor.) bazı olumsuz durumlar yaşamaya başlıyorsunuz.  

Oyunun zevkini kaçırmamak için daha fazla bilgi vermeyeceğim. Ancak şunu belirtmeliyim ki oyunun gerçekten çok derin bir hikayesi var. Hatta sorun hikayenin çok derin olması. Çünkü o kadar derin ki oynarken bir hikayenin var olduğunu bile fark edemeyebilirsiniz. Ancak kısaca şunu söyleyebilirim ki oyunun hikayesini kavramak için tüm modları ve hatta diğer oyun olan “Don’t Starve together” oyununu da oynamanız gerekebilir. 

Bu yüzden hem oyunla hem de hikayesiyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isteyenler için faydalı olabilecek birkaç tane link bırakacağım.  

Don't Starve Wiki | Fandom 

Steam Topluluğu::Don't Starve (steamcommunity.com)