Php'nin Popüler 3 Framework'ü

Php ile proje gerçekleştirmek istiyorsanız işinizi kolaylaştırmaya ne dersiniz?

Php, geçmişten günümüze en çok tercih edilen betik dillerden biridir. Özellikle web geliştiriciler için php vazgeçilmezler arasındadır. Web geliştirme aşamalarında MVC çalışmaları ile ilerlemek gerekir. Bu çalışma hem zaman alır hem de yazılımcıların dikkatini dağıtabilir. Bu gibi durumların olmaması için framework kullanılır.

İşte en popüler 3 php framework'ü;

1. CodeIgniter

2006 yılında kullanıma açılan framework, kolay bir kuruluma sahiptir. Görünümü ve model yapısı, isteğe bağlı olarak değiştirilebilir. Yazılımcılar, kodlama kurallarını isteklerine göre değiştirebilir. 2 MB büyüklüğünde olan framework karmaşık işlemlerin düzenli ve verimli kodlanmasında yardımcı olur.

2. Laravel

Diğer frameworklere göre daha yeni olan Laravel, en çok tercih edilen php framework'üdür. Daha hızlı sonuç elde etmek için web geliştiricilerin tercih ettiği platformdur.

3.Symfony

Çeşitli bileşenlerden meydana gelmiş, önemli ve çok sık tercih edilen php framework'üdür. Bileşenleri; drupal içerik yönetim sistemi ve phpBB gibi projelerde kullanılmaktadır. Yazılımcılar composer php tarafından yükleyebilirler.