Prenses Diana: Spencer

Bu yazıda Prenses Diana'ya Spencer filmi ile değinilmiştir.

İngiltere Kraliçesinin vefat etmesiyle kraliyet ailesine olan merak arttı ve akıllara Prenses Diana düştü. Durum böyle olunca bu yazımda Netflix yapımı Spencer'ı işleyeceğim.  

Film 2021 yapımı bir film. Prenses Diana’yı Kristen Stewart canlandırıyor. Filmin konusu Prenses Diana’nın hayatı değil. Diana’nın Kraliyet ailesiyle geçirdiği bir noel süreciyle birlikte ruhsal durumunu anlatıyor. 

Filmin açılış sahnesinde Diana eski evine girmeye çalışıyor. Kraliyet ailesinin sıkıcı geleneklerinden kaçıyor. Filmin çoğu sahnesinde bunu görüyoruz. Ailesine olan bir özlemi var. Bunu çocuklarıyla KFC siparişi verirken adına Spencer demesinden daha iyi anlıyoruz. Kraliyet ailesinin gerçek ve mecazi anlamda soğuk olan sarayından uzaklaşmak için elinden gelen her şeyi yaptığını görüyoruz. 

Prenses Diana’nın adını daha önce duymamış biri bu filmden pek bir şey anlamayıp kapatacaktır. Çünkü Diana’yı tanımayan sürekli kusmasının arkasında yeme problemlerinin olmasının değil hamile olmasının yatacağını düşünecektir. Ayrıca Kristen Stewart'ın eleştiriye açık bir oyunculuk sergilediğini görüyoruz. 

Eğer Prenses Diana’nın hayatıyla ilgili ne olursa olsun izlerim diyorsanız buyurun izleyin. Ama daha önce hiç hayatıyla ilgili bilgi sahibi değilseniz filmin anlatmak istediklerinden uzak kalacaksınız