Sağlığınız İçin, İçin

Su boşa harcanmayacak kadar değerlidir.

Vücut sağlığı ve organların doğru şekilde çalışması, alınan su miktarına bağlıdır. Su, içeriğindeki sodyum, kalsiyum, potasyum, fosfat, magnezyum gibi mineraller sayesinde vücudun mineral dengesini sağlar. Bunun yanında kan hacmini artırır, cildi besler, solunum yollarını rahatlatır, böbreklere iyi gelir, metabolizmayı hızlandırır, ağrıları hafifletir, ağız sağlığını korur, mide asidini önler, ödem atılmasını sağlar.

 Kanın %83’ü, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i sudan oluştuğu için yeterli miktarda su tüketmek hayati önem taşır.


Günlük tüketilmesi gereken su miktarı 8-10 bardak olarak belirtilse de, yaşa, iklime, fiziksel aktiviteye, kısaca bedenin ihtiyacına göre değişkenlik gösterir.

İskoçya Aberdeen Üniversitesi'nde Prof. John Speakman, günlük 2 litre su içilmesinin küçük bir yanlışlıktan dolayı ortaya çıktığını söylüyor. En çok su tüketilen dönem ise 20-35 yaş arası olarak gözlenmiştir.

Yazın artış gösteren su tüketim miktarı kış döneminde gözle görülür bir düşüş yaşamaktadır. Az su tüketiminin vücuda etkisi baş ağrısı, odaklanamama, keyif alamama, enerji yoksunluğu, keyifsizlik, tansiyon sorunları, hazımsızlık, ciltte kuruluk, kepeklenme olarak ortaya çıkmaktadır. İleri derecede susuzluk ise kas kramplarına ve kalp rahatsızlıklarına yol açar.

Su tüketiminin azı zarar olduğu gibi çok tüketilmesi de su zehirlenmesine yol açmaktır.