SANAT ŞELALESİ

Sanat bana her zaman uçsuz bucaksız bir denizi, okyanusu ya da tamamen sudan oluşmuş bir gezegeni ifade eder.

Sanat bana her zaman uçsuz bucaksız bir denizi, okyanusu ya da tamamen sudan oluşmuş bir gezegeni ifade eder. Asla bir göl ya da çerçevelerle sınırlandırılmış su parçaları ile bütünleyemem bu kelimeyi. Neden su derseniz de suyu kendi elinizde şekillendiremezsiniz; akışkandır, doğada ondan daha özgü bir içecek yoktur ve diğer içecekleri de su oluşturur. 

Su, iki hidrojen ve bir oksijenden oluşan muhteşem basit yapısıyla bütün canlıları kendine mecbur kılmıştır. Sanat da tamamen buna benzer işte; bir insan sanattan
uzaklaştıkça aslında onun temel ihtiyaçlarından birinden de uzaklaşmış olur ve günün sonunda o da sulanmamış bir bitki gibi kuruyup yaşamını yitirir. İnsan sanatla büyümelidir. Her ne kadar sonradan kazanılmaya çalışılsa da ileri yaşlarda sanatı hayatınıza özümseyemiyorsunuz. Su konusuna geri dönelim şimdi. Eğer suyu sanatla özdeşleştirirsek, sanatçı da aslında o suyun döküldüğü kap oluyor. Bir fotoğrafçının çektiği pozlara alt yazı ekleyip o fotoğrafa bir ruh katmasıyla, bir moda tasarımcısının Rönesans tablosu baskısı yapılmış bir elbisenin üstüne eskimiş boya etkisi göstermesi için kahverengi/bej bir tül ile örtmesi farklı kaplarda aynı suyun bulunmasıdır. Aslında anlatmak istediğim şey sanatın sınırlandırılamayacak kadar farklı kategorilerde sanatçıların ortaya koyduğu bir olgu olduğu.


Şimdi sizlere, instagram üzerinden muhteşem büyük hayranlıkla takip ettiğim birkaç sanatçı ve eserlerini göstermek isterim. Bu şekilde keşfettiğim her ayın 3 sanatçısını yayınlıyor olacağım.

  1. Sarah Bahbah (sarahbahbah)

Dışarıda binlerce fotoğrafçı var, ama Sarah kendi özgünlüğünü çok açık ara farkla ortaya koyuyor. Bir film karesinden çekilmiş esintisi yaratılarak çektiği fotoğrafları muhteşem bir şekilde düzenleyip üstüne Retro bir alt yazı geçiyor ve fotoğraftaki o duyguyu iliklerinize kadar hissedebiliyorsunuz.




2. Ege İşlekel (egeislekel)

Ege’yi çok uzun zamandır takip ediyorum ve sanatına her zaman hayran

kalmışımdır. Ege sürekli “Ben sanatımı nasıl diğerlerinden farklı ortaya koyabilirim?”

düşüncesiyle yola çıkıyor ve her seferinde bunu bir adım öteye taşıyabiliyor. Ünlü yağlı boya tablolarıyla günümüz kolajını muhteşem fikirleri ve yeteneğiyle bizlere sunuyor.



3. Şakir Gökçebağ (sakirgokcebag)

Kendilerini bir visual art sitesinden keşfetmiştim ve sizlere günlük objelere ölçü, simetri, düzen katıp muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Kendileri zaten çok fazla galeri düzenliyor ve galeriye gitmeden gözlerinize inanamıyorsunuz. Objeler o kadar düzenli ki ilk bakışta photoshop mu diye bir boşluğa düşüyorsunuz ve sonra kendinizi profilinde her ürettiği sanata hayran olurken buluyorsunuz.