Schwarzenegger'in Videosu Viral Oldu

Arnold Schwarzenegger, Ukrayna işgaline karşı Rusları bilinçlendirmek için bir video paylaştı.

Arnold Schwarzenegger, Rus vatandaşların Ukrayna krizi sürecinde propaganda ve dezenformasyonlara maruz kaldığını düşündüğü için özel bir video yayımladı. Görüntülerle desteklenmiş video klibinde, Ukrayna'nın işgali konusunda Ruslara yalan haberler verildiğinin uyarısı yapılıyor ve savaşın Rus halkının savaşı olmadığından bahsediliyor.

Eski vücut geliştirme sporcusu ve Moskova Kızıl Meydan'da çekilmiş ilk Amerikan filmi Red Heat'in oyuncusu olan Schwarzenegger, bu videoda gençliğinde Rus vücut geliştirme şampiyonlarından olan Yuri Vlasov'dan ilham aldığını ve Ruslara olan sevgisinden de bahsediyor. Ayrıca ünlü aktör, Putin'i de hedef alarak savaşı onun başlattığını ve onun bitirebileceğini söylüyor.

Ünlü Hollywood yıldızının 9 dakikalık klibi Rusya'da yoğun ilgi odağı oldu. Özellikle savaş karşıtı Rus kesim tarafından oldukça beğenildi. Video, Türkiye saatine göre cuma saat 17,30 civarında yaklaşık 26 milyon kez izlendi, 1 milyon kez beğenildi ve 337 bin retweet aldı. Ayrıca Schwarzenegger'in hesabı,Rusya hükümetinin resmi Rusça-İngilizce Twitter hesaplarının takipte olduğu az sayıdaki hesap içerisinde bulunuyor.


Kaynak : BBC News Türkçe