Sessiz Lüks: Succession

"You get to wear a costume, only it's designed by Armani and doesn't make you look like a prick!"

Succession dizisi, HBO tarafından yayınlanan bir drama dizisidir. Dizi, ultra zengin Roy ailesi etrafında dönüyor. Aile, büyük bir medya şirketinin sahibidir ve bu şirket üzerindeki kontrol ve rekabet konuları, aile içi drama ve entrikaları ile birleşiyor. Hikaye, ailenin başı olan Logan Roy’un şirketi yönetme ve ailesini kontrol etme çabalarını ve çocuklarının bu süreçteki rollerini konu alır. Zenginlik, güç, aile ilişkileri, ihanet ve iş dünyasının karmaşıklıklarını ele alırken, mizahi ve dramatik bir tonu da bir araya getirir.

Dizideki karakterlerinin giyim tarzları da bu derinlikli hikayeye katkı sağlıyor. Dizinin kostüm tasarımı ve karakterlerin tarzları, zenginlikleri ve güçleri üzerine odaklanarak karakterlerin kişiliklerini ve ilişkilerini daha da vurguluyor. 


Stil İfadeleri ve Aile İçi Rekabet

Karakterlerin tercih ettiği sadelik yeri geldiğinde kendisini bir güç gösterisine bırakıyor. Aile üyeleri arasındaki rekabet, giyim tarzlarına da yansıyor. Kim daha zengin, kim daha etkileyici görünürse o kazanıyor gibi bir rekabet anlayışı, karakterlerin giyim tarzlarında da belirginleşiyor.

SESSİZCE LÜKS OLMAK 

Roy ailesinin tarzı baştan aşağı pahalı ve şık. Fakat Roy ailesi lüks kavramını olduğu gibi kabul etmeyip kendine has şekilde işliyor. Her karakter ultra lüks giyiminin yanında; logosuz ve minimalist giyinişleriyle bize sessizce lüks olmayı öğretiyor. 

Sessiz lüks kavramıyla geçen aylarda düğünüyle ve tarzıyla gündeme Sofie Richie sayesinde de tanışmıştık. Geleceğe hatta sonsuzluğa yatırım yapan bu tarz geriye dönüp baktığınız her an kendinizi şık hissetmenizi sağlıyor. 

Karakterler bu sessiz lükslüğü logosuz ve genelde çok desen içermeyen kıyafetlerle sağlıyor. Kaliteli ve pahalı kumaş tercihleriyse nereye yatırım yapacaklarını iyi bildiklerini gösteriyor.

Lüksün bu denli sessiz olmasını minimalistlikle sağlayan karakterler tercih ettikleri toprak tonları ve pastel renklerle dikkat çekiyor.

Şık gözükmek için çok fazla uğraşa ihtiyacımızın olmadığını bize anlatırken şıklığın anahtarının sadelik ve kalite olduğunu bizlere göstermiş oluyorlar. 


Yerine göre tercih ettikleri aksesuar çeşitleri de yine kaliteli ve zamansız… Evet, asıl anahtar kelime zamansızlık. Zamansızlığı şu anda yakalayıp anı ve tarzlarını sonsuzlaştırıyorlar. 

Yazıyı Tom Wambsgans'in, ilk sezonda Kuzen Greg Hirsch'e zengin ve güçlü olmakla ilgili söylediği şu alıntıyla bitirmek istiyorum. "Süper kahraman olmak gibi, sadece daha iyi! Bir kostüm giyebilirsin, sadece Armani tarafından tasarlandı ve seni bir pislik gibi göstermiyor." Sonuç olarak Succession dizisindeki karakterler için önemli olan; abartı logolar, göze sokmak değil; sadelik, kalite ve zamansızlıktır.