Sıkıldığınızda Yapabileceğiniz Verimli Etkinlikler

Çoğu zaman sıkıldığımızda kendimizi sosyal medyaya bakarken buluruz. Bu yazımızda bunun dışında yapabileceğiniz aktiviteleri derledik.

Çoğu zaman sıkıldığımızda elimiz telefona gider ve sosyal medyada saatler geçiririz. Bu yazımızda sosyal medyada vakit geçirmek yerine yapabileceğiniz verimli aktiviteleri sıraladık. Keyifli okumalar.

Meditasyon Yapmak

Meditasyonun ruh ve beden sağlığı üzerine pek çok olumlu etkisi bulunmaktadır. Gün içinde yapacağınız 10 dakikalık meditasyon sizi iş, okul ya da günlük işlerin stresinden uzaklaştırarak anda kalmanızı sağlar.

Youtube'da pek çok uygulamalı meditasyon videoları bulabilirsiniz. Başlangıç için nefes egzersizlerini de deneyebilirsiniz.

Yeni Tarifler Denemek

Evde sıkıldığınızda yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri de yeni tarifler denemektir. İnternetten yeni tarifler araştırarak yeni tatlar keşfedebilir ve farklı kültürleri tanıyabilirsiniz.

Anı Kutusu Oluşturmak

Yapabileceğiniz en keyifli ve nostaljik aktivitelerden birisi de anı kutusu oluşturmaktır. Anı kutusu oluştururken eski fotoğraflardan, oyuncaklardan, mektuplardan ve sizin için önemli olan eşyalardan yararlanabilirsiniz. İstediğiniz şekilde dizayn ederek anı kutusunu kişiselleştirebilirsiniz.

Açık Hava Sinemasına Gitmek

Sinemaya gitmek eğlenceli etkinliklerden biridir. Yaz aylarında havaların ısınmasıyla beraber açık hava sineması sezonu da açıldı.

Yaz akşamlarını açık hava sinemasında film izleyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bölgenizde açık hava sineması yoksa sinema salonlarında da izleyerek aynı deneyimi yaşayabilirsiniz.

Günlük Tutmak

Çoğumuz çocukken en az 1 kere günlük tutmuşuzdur. Günlük yazarken o gün yaşadığımız olaylardan,hislerimizden bahsederiz. Zihin sağlığı için pek çok olumlu etkisi de bulunmaktadır.

Siz de her gün zaman ayırarak, boş defterlerinizi günlük yazarak değerlendirebilirsiniz.