Size yardımcı olabilecek üç AI

AI'lar ve onların bize sağladıkları kolaylıklar.

  1. ChatGPT


ChatGPT, bu günlerde birçok alanda kullanılan bir AI konumunda. Bunların başında akademik araştırmalarda ve sınavlarda oldukça yardımcı oluyor, sizin için çeviri yapabiliyor, bir hastayı tedavi edebiliyor hatta son gelen güncelleme ile birlikte oyun bile üretebiliyor. İster aklınıza takılan sorular olduğunda, yeni şeyler öğrenmek istediğinizde ya da işleriniz ile alakalı yardım gerektiğinde kendisi çok iyi bir yardımcıya dönüşüyor. Fakat hala bazı konularda hala yanlış bilgiler aktarabiliyor.


2. DALL-E


DALL-E, girdiğimiz kelimelerle bize resim çizebilen bir AI. Basit kelimeler girdiğimizde karşımıza bizim bile çizebileceğimiz şeyler çıkarırken yaratıcı, uzun veya karışık kelimleler girildiğinde karşımıza bir hayli etkileyici fotoğraflar çıkarabiliyor ve bunları sadece 7-8 saniyede yapıyor. DALL-E, gerçekten çizim konusunda çok yetenekli bir program ileride daha da gelişmesi ile birlikte ressamların yerini alıp almayacağı tartışmaya başlandı bile.


3. D-ID


Geçen günlerde YouTube’da denk geldiğim diğer bir AI ise D-ID.

D-ID’nin özelliği fotoğrafları video şekline getirip onları her dilde seslendirebiliyor. Bu seslendirmeleri yaparken sesin neşeli, kızgın, arkadaş canlısı yada gizemli olmasını sağlayabiliyoruz. Bunlar dışında tabii ki başka seslendirme seçenekleri de mevcut. YouTube'da sesini veya görüntüsünü kullanmadan içerik üretmek isteyenler bu yapay zekayı kolaylıkla kullanabilir.