Smoothie'li Yaşam

Aslında ülkemizde hep varolan meyve ve sebze suları son yıllarda smoothie adıyla yeniden önümüze sunuldu.

Aslında ülkemizde hep varolan meyve ve sebze suları son yıllarda smoothie adıyla yeniden önümüze sunuldu ve Los Angeles’tan gelen bu smoothie rüzgarıyla sokaklarda uyguna satın alabildiğimiz meyve suları çok daha pahalı bir şekilde herkese pazarlanmaya başlandı. Öyle ki artık tüm kafelerde varlığını fahiş fiyatlarla sürdürüyor. Böyle olunca evde yapmak da çoğu kişi için farz oluyor. Bu yazıda ister kafede için ister evde kendiniz yapın bu karışımların faydalarını sunacağım. 

Çilekli & Muzlu smoothie: Genelde muz ve çileğin; süt veya yoğurtla karıştırılarak yapıldığı bu tatlı ve fresh smoothie içerisinde sağlam bir lif kaynağı sunan muz sayesinde içenlerin sindirimini kolaylaştırmasıyla birlikte bulunduruduğu meyveler sayesinde de kalp sağlığına olumlu bir katkı sağlıyor. İçenlerin kalbini ve ikinci beyni olan bağırsaklarını rahatlatırken müthiş bir lezzeti de yanında sunuyor. 

Yeşil Smoothie: Hem cildiniz hem de metabolizmanız için en ulaşılabilir ve kolay hazırlanan, en faydalı smoothie çeşididir. İçerisine istediğiniz yeşil sebzeleri karıştırarak yapabileceğiniz bu karışım genellikle maydanoz, salatalık, yeşil elma ve limon kullanılarak yapılıyor. Neredeyse çoğu insanın dolabında hazırda bulunan sebzelerle yani. Sadece sizin kilo vermenizi sağlamakla kalmıyor aynı zamanda karaciğerinizi temizleyerek, hem iç hem de dış organlarınızı tertemiz yapıp sizi geleceğe de hazırlıyor. 

Turuncu Smoothie: Birçok çeşidi olan bu smoothie’de tarifi yapanlar çoğunlukla portakal, havuç, zencefil, zerdeçal ve limonu bir arada karıştırıyor. Haliyle ortaya C vitamini deposu çıkarken doğal aktioksidanlar sayesinde bağışıklığı önemli derecede güçlendiriyor. Aynı zamanda, C vitamini ciltte kolajen miktarını artırdığı için düzenli kullanımda parlak bir cilde merhaba denebilir. Deneyenlere göre harika bir lezzet taşımasıyla birlikte, kalp-damar, karaciğer ve cilt sağlığına da önemli bir katkıda bulunduğu için adeta mucizevi bir içecek denilebilir.

Tadı da içeriği kadar güzel olan bu smoothie’lerin üçü de birbirinden faydalı ve denemeye değer.