Tarihi Bir Film : NAPOLEON

Sonbahar ayinin en cok beklenen filmi

Heyecanla beklenen, Apple Studios'un yapımcılığını üstlendiği "Napoleon" filmi, 22 Kasım 2023'te izleyicileriyle birlikte sinemalarda olması bekleniyor. Ayrıca Apple'ın açıklamasına göre film, beyaz perdede seyircisiyle buluştuktan kısa bir süre sonra hemen, filmin Apple TV+'da yayınlanacağını duyurdu.

“Spartacus” ve “The Martian” filmlerini de yöneten ünlü usta yönetmen Ridley Scott, bu filmin de yönetmenliğini yaparken insanlarda film hakkinda büyük ilgi ve merak uyandırdı.

Filmin başrolünde ise Joker filminden hepimizin tanıdığı Joker rolünü oynayan Oscar ödüllü Joaquin Phoenix, Napolyon’u canlandırırken Mission Impossible'ın yeni filminde de rol alan Vanessa Kirby ise Napolyon’un aşkından tutuştuğu biricik aşkı olan ve Napolyon’u aldatan eşi Josephine de Beauharnais’i canlandırıyor. Söylenene göre ise Napolyon’un ilk ve gercekten tek sevdiği kadın olarak anılmakta.

Nelere değiniyor?

Film, genç bir asker olarak yola başlayan Napolyon Bonapart'ın hırslı ve zeki bir askeri lider olarak yükselişini anlatıyor. Gençliğinden beri inandığı büyük ideallerini Fransız Devrimi ile ortaya çıkaracak ve halkın gözünde bir kahraman olacaktı.

İtalya Seferleri'nde ordusunu zaferden zafere koştururken askeri dehasını ve stratejik zekasını gözlerimizin önüne serecek. Tarihte, top silahını en etkili kullanan general ve imparator olarak top silahının savaş geleneğine nasıl etki ettiğini göreceğiz.

Filmde Türklerle ilgili savaş sahneleri de olacak. 1798-1801 yılları arasında Fransa'nın o zaman Osmanlı topraklarının sınırlarında olan Mısır ve Doğu ticaret yolları üzerinde üstünlük elde etme amacıyla sürdürdüğü askeri seferlerde o zamanki Osmanlı padişahı olan III. Selim ordusuyla Napolyon'u geri püskürtmüştür.

Napolyon'un yükselişiyle kalmayıp düşüşüne de yer veren bu filmde daha sonra kendisinin sürgün edilmesine yol açan İngiltere ve Prusya’ya karşı kaybettiği Waterloo savaşına da yer verecek.

Son olarak ise; kendisinin asla bitmeyen ve durmayan aşk hayatındaki olayları da izleyeceğiz.

Peki, siz merakla beklenen bu filmin başarılı olabileceğine inanıyor musunuz?