Tatilsiz Yaz Ayları Da Tatildir

Tatile gidemeyenler bu yazıya

Sosyal medya tatil, deniz, gezi storyleriyle dolu. İşinden, bunaltıcı havalardan, maddi veya manevi durumlardan dolayı tatile gidemeyenler tatilci değil midir peki? Tabii ki hayır. Yaz ayları üniversiteden dönen ev üyeleri, işten çıktıktan sonra karpuz alıp evine dönen çalışanlar, sabah çıkıp gece eve giden ve tüm gün bisiklet süren çağındaki çocuklar, tüm sevdikleri evde olan anneler için tatildir. Aslında evinde klima olan herkes tatilcidir.

Gerçek manasıyla tatile gidemeyenler için ise bu yazımızda çok güzel bir liste oluşturduk. İşte karşınızda kişisel ve ruhsal tatil için yapılabilecekler:


1- Güne erken başlayabiliriz.

Hepimiz yaz günlerinde çok geç uyuyoruz. Bu durum, gün kontrolü yapabilmemizin önündeki engellerden biri. Güne dinç başlamanın temel koşullarından biri uyku düzeni sağlayabilmektir.


2- Küçük Bir Antrenman veya Spor Yapabiliriz.

Şu sıralar en çok izlediğimiz içeriklerden biri "işe/okula gitmeden önce spor yapıyorum" videoları. Bilimsel açıklamalarda 21 gün boyunca düzenli yapılan şeyler alışkanlığımız olabiliyormuş. Gün içinde spor veya antrenman yapmamız bize yaz kış lazım. Sonuçta her şeyin özü önce kendimizi iyi hissetmek.


3- Sağlıklı ve Temiz İçerikli Kahvaltılar Hazırlayabiliriz.

Kahvaltı en çok geçiştirdiğimiz öğünlerden biri özellikle yazın. Oysa ki günün en önemli öğünü kahvaltıdır. Bunun için bizi baymayan; avokadolu ve yumurtalı ekmekler, değişik malzemeli omletler, sağlıklı bowllar hazırlayabiliriz.


4- Günün Geriye Kalan Öğünlerini Planlayabiliriz.

Bunu özellikle yoğun iş temposunda olanlar daha çok uyguluyorlar. Ama bu havalarda bugün ne pişirsem diye düşünmek çok yorucu. Genelde, 7 günlük tüm öğünler için hazırlık yapıyorlar ama günlük hazırlık da gayet yeterli. Hem zamandan hem yerden kolaylık sağlayabilir, buzdolabı düzeni oluşturabiliriz.


5- Giysi Dolabı Düzeni Yapabiliriz.

Bu ne demek? Hazır kışlıklarımızla dolap düzenleme gibi zorluğumuz yokken yazlık- kışlık kıyafetlerimizi düzenleyip giymediklerimizi elimizden çıkarabiliriz. Böylece, ne giyeceğim derdinden de kurtulup kendimize kapsül dolap oluşturabiliriz.


6- Günlük/ Haftalık/ Aylık Kitap ve Film Listesi Hazırlayabiliriz.

Sezon boyunca iş/ okul koşturmacasından kitap okumaya veya film izlemeye zaman bulamamış olabiliriz. İşte yaz ayları bunun için en güzel zamandır. Kaydettiğimiz, not aldığımız, izlerim veya okurum dediğiniz ne varsa hepsini listeleyip okuyabilir ve izleyebilirsiniz.


7- Yaşadığımız Şehirde Daha Önce Gitmediğimiz Yerleri Gezebiliriz.

Burası bir ören yeri, sahil vb. yerler olabilir. Kendiniz, aileniz veya arkadaşlarınızla güzel bir gününüz olabilir.


Tüm bunların yanında gün içinde bol bol su içmeyi, aileniz ve sevdikleriniz yanınızdaysa hayatın her zaman tatil olduğunu, her mevsim kendimizi iyi hissetmek için günü güzelleştirecek şeyler bulmayı unutmayalım. Herkese güzel yaz tatilleri diliyoruz.