Televizyon ve Eğitim Arasındaki İlişki

Televizyon, ulusun kültürel yapısının doğasını ve desenlerini göstermektedir.

Televizyon, kişileri birbirine bağlayan sosyal ilişkileri doğrudan etkiliyor. Bu, ulusun kültürel yapısının doğasını ve desenleri göstermektedir. Yerel kültürlerin ulusal kültürle birleşmesi de televizyonda resmedilmektedir. Bunlar, sosyal ilişkileri yöneten düzenlerdir. Aynı zamanda farkındalık ve endişe yaratan uzaylı sosyal ilişkileri de koruyor. Aslında sosyal yerleşimdeki zayıf ve güçlü noktaları gösteriyor ve böylece zayıflayan bağları onarma ve güçlendirme şansı veriyor.

Televizyonun eğitimsel değeri var mı? Televizyon, diğer her şey gibi, sizin verdiğiniz gibi eğitici bir değere sahip. Örneğin, televizyon belgeselleri ve sitcomlar sosyal normları ve ideolojileri güçlendirmeye veya sorguya çekmeye yardımcı olurken, realite programlarının özeti olarak uzun süredir devam eden inançlara ve geleneklere meydan okumayı amaçlıyor. Buna karşılık, PBS ve Nickelodeon gibi ağlar genç zihinlere eğitim vermekte ve bu yüzlerce televizyon kanalı, daha önce bahsettiğim gösterilerin yanı sıra diğerlerinin de sağladığı iyi görünür ve şeffaf olarak bu eğitime yardımcı olmayı sağlamaktadır.

Bu yüzden televizyonun eğitim açısından önemli bir değeri olduğunu söyleyebilirim, bunu görmek için sadece kanal sörfü yapmanız yeterli. Her şey son derece gördüklerinize bağlıdır. Bugünlerde televizyon ekranında gerçekten eğitim alternatifleri var. Bir dizi, başka bir tarih kanalı ve bilim kanalı var, bunlara eklenecek en önemlisi ise belgeseller. Öte yandan, nefarios tasarımları için kullanılırsa televizyonda yayınlanan görüntü izleyiciler arasında hayal kırıklığı yaratabilir. Uzaylı sosyal ilişkilerin resmi her durumda her yapıda bulunan kusurları hariç tutan amansız ilişkilere yer verirse, açıktaki izleyiciler kendi düzenlemelerini yeniden canlandıracaktır. Maalesef ki, mevcut durum böyle. Batı medyası kendi kurulumumuzda eksik olan sosyal şekilleri resmettiği için batı yaşam biçimi çok iyi organize edilmiş gibi görünüyor. Zayıflıklarını asla göstermezler, bunu yapsalar bile, her zaman kontrollü bir şekilde yaparlar. Bu kişiler, kurulumlarında herhangi bir sorunun birden çok çözüm yolu olduğunu gösterir.

Bu nedenle televizyonun önemli bir eğitim değeri olduğunu savunuyorum. Televizyonda bir şey öğrenmek isterseniz, izlediğinize bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Örneğin, televizyon karşısında tüm gün oturup çizgi film ya da günlük dizi izlerseniz, televizyonun eğitim değeri olmadığı gerçektir. Bir şey öğrenmek isterseniz, istediğiniz konuya göre büyük olasılıkla bir televizyon programı olacaktır. Haber programı, siyasi tartışmalar ve yorumların yanı sıra güncel ve dünya haberleri de sunuluyor. PBS, çocuklara birçok değerli şeyi öğreten ve öğrenmekten keyif alabilecek iyi çocuk programlarına sahiptir. İki tür öğrenme olduğuna inanıyorum, bilgi dinleyerek öğrenen ve görerek öğrenen. Her iki öğrenme türü için televizyon mükemmel bir seçenektir.