Tim Burton sadece bir yönetmen değil

Bayan Peregrine ve tuhaf çocukları

Herkese yeniden merhaba,

Bugün Tim Burton 'nın en sevdiğim filmlerinden biri olan bir filmi önermeye geldim. Önereceğim filmin ismi '' Mrs. peregine home for pelicular'' türkçe ismi ile ''bayan peregine ve tuhaf çocukları'' film 2016 yılında vizyona girmiş fantastik türünde bir filmdir, aynı zamanda bir kitap uyarlamasıdır uyarlandığı kitap 'Aynı' adlı Ransom Riggs'in kitabıdır.

Film, bir erkek çocuğu olan Jacob Portman ve onun yaşadıkları üzerinden işler, büyükbabasının ona anlattığı 'masal'larla büyümüş ve büyükbabası onun en yakın arkadaşıdır. Ancak her hikayenin bir başlangıç noktası vardır elbette, burada da hikaye büyükbabasının ölmesi ile başlar, sıradan bir ölüm olmadığı ama kimsenin bu ölümün üzerine düşünmediği bir süreç yaşanır, halası Jacob'a bir kutu verir dedesinden Jacob a kalmıştır artık, ve burada o çocukluğundan beri masal olarak dinlediği adanın gerçek olduğunu fark eder ve o adaya gitmek istediğini ailesine dile getirir, ailesi bunun psikolojisine iyi geleceğini düşündüğü için babası ve Jacob oraya giderler, çok popüler olmayan bu adaya ulaşım deniz üzerinden yapılır, ve o gün hava kapalı olduğu için seferler ertelenir babası ve Jacob adada kalır, Jacob adayı keşfetmeye başlarken, bir tünelden geçen Jacob burada bir yetimhaneden daha fazlasını bulur, dedesinin anlattığı hikayeye düşmüştür bir anda, ve masalı gerçek olmuştur. Burada ''Bayan Peregine'' ile tanışır yetimhanenin sorumlusudur, buradaki çocuklar 1940 yılında Nazi saldırısızından kaçmak için kendilerini bu zaman döngüsüne hapsetmişlerdir ve yaşlanmadan değişmeden burada yaşamaya başlamışlardır. Jacob burada zaman döngüsünün kırılmak üzere olduğunu ve çocukların büyük bir tehlike altında olduğunu öğrenir, özel güçlü çocukların yeteneklerini elinden almak üzere olan kişiler tarafından tehlike altında olduklarını öğrenir, tabi öğrendikleri bununla bitmez aynı zamanda dedesi hakkında ve kendi geçmişi yeteneklerini de öğrenir, ve Jacob, Bayan Peregrine ve tuhaf çocukları ile birlikte, onları tehdit eden güçlere karşı mücadele etmeye karar verir. Bilinmezlikler içinde kendisini bulduğu bu adada, Jacob ailesinin sırlarını çözmesi ve kendi kaderini bulmasına da sebep olur.

Filmde kullanılan motiflere değinecek olursam,

Tuhaflık ve Farklılık: ana teması olan tuhaf çocuklar ve onların sahip olduğu farklı yetenekler, tuhaflık ve farklılık motifini temsil eder. Bu motif, toplumda kabul görmeyen veya anlaşılamayan farklılıkların değerini vurgulanır, ki filmin geçtiği yıl ve konusuna bakacak olursak üstü kapalı bir şekilde ikinci dünya savaşı sırası Almanya'sı da denebilir.

Mücadele ve Direniş: Jacob ve çocukların karşılaştığı zorluklar ve onlara karşı verdikleri mücadele, mücadele ve direniş motifini temsil eder. ki bu motif, zorlukların üstesinden gelme ve kendi kaderini belirleme temasını bize sunar.

Film zengin bir içeriğe ve bence mükemmel denebilecek bir estetiğe sahip filmde tercih edilen renkler kostümler sahne tasarımı seyir zevkini arttırıp filmin içine girmenize sebep oluyor.

İyi seyirler, kendi zaman döngünüzde