Türkiye, Ağustos ayında Netflix'te en çok hangi diziyi izledi?

Netflix Türkiye'nin Ağustos ayı izlenme verilerine göre en çok izlenen dizileri sizler için incelemeye çalıştım.

Netflix, haftalık olarak izlenme sürelerini baz alan bir Top 10 listesi hazırlıyor. Bu yazıda Netflix'in Türkiye verilerine dayanarak Ağustos ayında en çok hangi yapımların izlendiğine bakacağız.

Netflix'in 1-7 Ağustos haftası dizi izleme verilerine bakılınca; ilk sırada başrollerini Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz, Fırat Tanış ve Murat Boz'un paylaştığı Zeytin Ağacı (Another Self) dizisi yer alıyor. 2'nci sırada ise Neil Gaiman kaleminden çıkan ve DC Comics'in yayınladığı çizgi film serisi olan The Sandman geliyor. Dizinin yapımını ise Warner Bros üstleniyor.

1-7 Ağustos haftasının en çok izlenen diğer dizileri ise sırasıyla Keep Breathing: Limited Series, Stranger Things 4, Graveyard: Mezarlık, Resident Evil: Season 1, As The Crow Flies: Season 1, The White Princess: Season 1, Erşan Kuneri: Season 1 ve The White Queen: Season 1 yer alıyor.

8-14 Ağustos haftası verilerine baktığımızda Zeytin Ağacı'nın ilk sırayı koruduğunu görüyoruz. The Sandman de 2'nciliği başkasına kaptırmamış. 8-14 Ağustos'da 3.sırayı Locke & Key: Season 3 alırken, Stranger Things 4 ve Graveyard: Mezarlık yerini koruyan yapımlardan. Keep Breathing: Limited Series, 6.sıraya geriliyor. Extraordinary Attorney Woo: Season 1 7.sırada yer alırken, As The Crow Flies: Season 1, 8'inci sıraya geriliyor. 9'uncu sırada Never Have I Ever: Season 3 yer alıyor. Erşan Kuneri ise 10'uncu sıraya geriliyor.

15-21 Ağustos haftası verilerine göre, Zeytin Ağacı (1), The Sandman (2), Extraordinary Attorney Woo: Season 1 (7), As The Crow Flies: Season 1 (8) ve Erşan Kuneri (10) bir önceki haftadaki yerlerini koruyor. Locke & Key: Season 3, 4'üncü sıraya, Stranger Things 4, 5'nci sıraya Graveyard: Mezarlık ise 6'ncı sıraya geriliyor. Locke & Key: Season 1 ise listeye 9'uncu sırada giriş yapıyor.

Ağustos ayının son hafta verilerine baktığımızda ise, Zeytin Ağacı zirvedeki yerini korurken, başka yapımlar listeye giriş yapıyor. The Walking Dead: Season 1, The Sandman'ı geçerek 2'nci sırada yerini alıyor. The Sandman ise 3 hafta aradan sonra 3'üncü sıraya geriliyor. 4'üncü sırada Echoes: Limited Series, 5'inci sırada Kleo: Season 1, 6'ncı sırada High Heat: Season 1, 7'nci sırada Young Lady and Gentleman, 8'inci sırada The Girl in the Mirror: Season 1 yer alıyor. Extraordinary Attorney Woo: Season 1, 2 hafta aradan sonra 9.'uncu sıraya, Graveyard: Mezarlık ise 10'uncu sıraya geriliyor.

Netflix'in Ağustos ayı haftalık Top 10 listelerine genel olarak baktığımızda Ağustos ayı boyunca Türkiye'de en çok izlenen dizilerin Zeytin Ağacı, The Sandman: Season 1, Graveyard: Mezarlık, Stranger Things 4, As The Crow Flies: Season 1, Extraordinary Attorney Woo: Season 1 olduğunu söylememiz mümkün.

Bu yazıda, Netflix Türkiye'nin dizi izleme listelerini inceledik, Türkiye'nin Film kategorisindeki Top 10 listelerine bakmak isterseniz aşağıdaki linke tıklayınız.

Keyifli okumalar.

https://top10.netflix.com/turkey/films