Türkiye'nin İlk Jeoloji Festivali İzmir'de!

Kültürpark'ın ev sahipliğinde başlayan festival, üç gün boyunca ilgilileriyle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir şubesinin düzenlediği JEOFEST'22 Kültürpark'ta başladı.


Kültürpark, Türkiye'nin ilk jeoloji festivaline 27-28-29 Mayıs tarihlerinde, üç gün boyunca ev sahipliği yapacak. Tamamı halka açık ve ücretsiz olan etkinliğe ilginin yoğun olması bekleniyor.

Festivalde, jeoloji tanıtım sunumları, çeşitli sanatçıların sergileri ve müzik dinletileri yer alacak.

Festival kapsamında son gün saat 20.30'da Mimarlar Odası Salonu'nda Metin Uca, "Bunu mu demek istedim?" adlı gösterisini sahneleyecek.

Daha öncesinde ise festival alanında Uca, hem kitaplarını imzalamak hem de konuklarla sohbet etmek için kitapseverlere buluşacak.


İlk gününde İzmirliler'in yoğun ilgisiyle karşılanan festivalde, AKUT ve Kızılay'ın da içinde buluduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları ve dernekler de stant açarak ilgilileri bilinçlerdirme çalışmalarında bulundu.


Siyah'tan Müzik Şöleni

İzmir'in sevilen müzik grubu Siyah, açılışta şarkılarıyla konuklara keyifli dakikalar yaşattı.

Yaptıkları müzikle İzmirliler'in yoğun ilgisiyle karşılaşan grup, yoğun istek üzerine dinleyicilerini kırmayarak sahnelerini uzattılar. Bu eğlenceli anlarda hem konuklar hem çalışanlar, çoşkuyla şarkılara eşlik ederek stres attılar.



Kültürpark'ta gerçekleşen üç gün sürecek bu etkinlikte, bir İzmir geleneği olarak, güzel havanın ve festivalin tadını en çok çıkaran hiç kuşkusuz çocuklar ve hayvanlar oldu.